Tenisa zvaigznei Bekeram piespriež divarpus gadus cietumā

Papildināts
TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Bijušajam Vimbldonas čempionam Borisam Bekeram piespriests divarpus gadu cietumsods par aktīvu slēpšanu, lai izvairītos no parādu nomaksas, ziņo raidsabiedrība BBC.

Bekers esot slēpis aktīvus, kuru vērtība sasniedz 2,5 miljonus mārciņu (2,98 miljonus eiro).

Tiesnese Debora Teilore pēc sprieduma nolasīšanas sacīja, ka Bekers neesot izrādījis nekādu nožēlu vai atzinis savu vainu.

Bijušajam tenisistam iepriekš vajadzēja atklāt visus savus īpašumus, lai viņa likumīgais pārstāvis varētu sadalīt pieejamos līdzekļus kreditoriem, kuriem Bekers bija parādā gandrīz 50 miljonus mārciņu, kad tika pasludināts par bankrotējušu.

Aprīļa sākumā pēc aptuveni divu nedēļu ilgas liecību uzklausīšanas zvērinātie atzina Bekeru par vainīgu īpašumu un parādsaistību slēpšanā.

Prokurore Rebeka Čalklija pauda, ka Bekers rīkojies "apzināti un negodīgi". Pat pēc notiesājošā sprieduma viņš vainu meklējot tikai citos, nevis sevī.

Martā Bekeru pasludināja par bankrotējušu 2017. gada jūnijā un tiesāja, jo viņš nebija atdevis sev piederošos īpašumus, tostarp deviņas tenisa trofejas un medaļas.

54 gadus vecais vācietis tiesā sacīja, ka ir mēģinājis atmaksāt vairāk nekā trīs miljonus mārciņu (3,6 miljoni eiro) lielo privātās bankas "Arbuthnot Latham" aizdevumu, tostarp pārdodot savu īpašumu Spānijā.

Lēmums par bankrotu tika pieņemts dažas dienas pirms Vimbldonas turnīra, kurā Bekers strādāja Lielbritānijas raidsabiedrībā BBC, kā arī Austrālijas un Japānas televīzijās.

Vācu leģenda atzina, ka juties "šokēts un apmulsis" pēc tam, kad tika pasludināts par bankrotējušu tikai dažas dienas pirms 2017. gada turnīra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu