Video Bļugeram divas rezultatīvas piespēles; Merzļikins nāk laukumā uz maiņu

Papildināts
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins un Teodors Bļugers cīņā pie vārtiem
Elvis Merzļikins un Teodors Bļugers cīņā pie vārtiem Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta izskaņā Teodors Bļugers piektdien nopelnīja divas rezultatīvas piespēles, savukārt Elvis Merzļikins nāca laukumā pirmajā periodā, nomainot neveiksmīgi spēlējošo komandas biedru.

Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar rezultātu 5:3 (3:0, 2:1, 0:2) pārspēja Kolumbusas "Blue Jackets".

Uzvarētāju labā Bļugers atzīmējās ar rezultatīvu piespēli komandas otro un piekto vārtu guvumā - attiecīgi spēles sestajā un 39. minūtē.

Latvijas hokejists laukumā pavadīja 11 minūtes un 49 sekundes (2:48 skaitliskajā mazākumā), nopelnīja četras soda minūtes, izpildīja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

"Pengiuns" sastāvā zviedrs Markuss Petersons guva vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles (1+2), krievs Jevgēņijs Malkins un amerikānis Braiens Boils atzīmējās ar 1+1.

Spēles sākumā "Blue Jackets" vārtos stājās kanādietis Žans-Fransuā Berubē, kurš sešarpus minūtēs atvairīja piecus no astoņiem metieniem (62,5%), ielaižot cietoksnī trīs ripas.

Laukumā nāca Merzļikins, kurš mača turpinājumā atvairīja 40 no 42 metieniem (95,2%). 

"Blue Jackets" labā vārtus guva dānis Olivers Bjorkstrands, zviedrs Gustavs Nikvists un kanādietis Džastins Danforts.

27 gadus vecais Bļugers šīs sezonas NHL regulāro čempionātu noslēdzis ar 65 aizvadītām spēlēm, deviņiem gūtiem vārtiem, 19 rezultatīvām piespēlēm un lietderības koeficientu +12.

Bļugers sezonu turpinās Stenlija kausa izcīņā, kur "Penguins" pirmajā kārtā tiksies ar Ņujorkas "Rangers".

Savukārt 28 gadus vecais Merzļikins noslēdzis savā karjerā trešo NHL sezonu, regulārajā čempionātā viņš piedalījās 59 mačos, izcīnīja 27 uzvaras, vidēji ielaida 3,23 vārtus un atvairīja 90,7% pretinieku metienu.

Citā spēlē Girgensona Bufalo "Sabres" mājās ar rezultātu 3:2 (0:0, 0:1, 2:1, 1:0) pagarinājumā pieveica Čikāgas "Blackhawks".

Girgensons laukumā bija 13 minūtes un 28 sekundes, spēlējot arī 58 sekundes mazākumā, un uz ledus pavadītajā laikā četras reizes meta pa pretinieku vārtiem, pa reizei izpildīja spēka paņēmienu un bloķēja pretinieku metienu, uzvarēja piecos no deviņiem iemetieniem, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pamatlaikā "Sabres" labā vārtus guva Teidžs Tompsons un Ouens Pauers, bet uzvaru pagarinājumā nodrošināja Keisija Mitlsteda metiens.

"Blackhawks" rindās pa vienai ripa Bufalo komandas vārtos raidīja Dominiks Kubaliks un Stroms.

Vēl Balcera Sanhosē "Sharks" viesu lomā ar rezultātu 0:3 (0:2, 0:0, 0:1) atzina Sietlas "Kraken" pārākumu.

Balcers laukumā bija 14 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu, bloķēja pretinieku metienu un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Uzvarētāju rindās vārtus guva Viktors Rasks, Jani Gurds un Ādams Lāšons, kamēr sauso spēli aizvadīja Kriss Drīdgers, kurš atvairīja 24 Sanhosē hokejistu metienus.

Savukārt vārtsargs Artūrs Šilovs nedebitēja NHL un palika uz rezervistu soliņa, viņa pārstāvētajai Vankūveras "Canucks" izbraukumā ar rezultātu 2:3 (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 0:1) piedzīvojot neveiksmi pēcspēles metienu sērijā pret Edmontonas "Oilers".

"Penguins" regulāro čempionātu noslēdza ar 103 izcīnītiem punktiem un septīto vietu Austrumu konferencē, "Blue Jackets" ar 81 punktu ieņēma desmito vietu, pozīciju zemāk ar 75 punktiem ierindojās "Sabres". Savukārt Rietumu konferencē "Canucks" ar 92 punktiem izcīnīja desmito vietu, kamēr "Sharks" 77 izcīnīti punkti deva 12.pozīciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu