Miris ietekmīgais futbola aģents Raiola

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

54 gadu vecumā sestdien mūžībā aizgājis ietekmīgais itāļu futbola aģents Mino Raiola, ziņo viņa ģimene.

Jau ceturtdien Itālijas mediji ziņoja, ka aģents, kurš pārstāvēja tādus futbolistus kā Polu Pogbā, Ērlingu Holannu un Zlatanu Ibrahimoviču, ir miris, taču vēlāk pats Raiola tviterī to noraidīja.

Tomēr sestdien ģimenes paziņojumā, kas tika publicēts Raiolas tviterī, tika paziņots, ka viņš ir miris, lai gan netika norādīts nāves laiks vai iemesls.

"Ar savu darbu Mino aizkustināja daudzus cilvēkus un rakstīja jaunu nodaļu mūsdienu futbola vēsturē. Viņa klātbūtne uz visiem laikiem pietrūks. Mino misija padarīt futbolu labāku spēlētājiem turpināsies ar tādu pašu iedvesmu. Vēlamies pateikties visiem par atbalstu šajā grūtajā laikā un lūdzam cienīt ģimenes un paziņu privātumu šajā sēru brīdī," teikts paziņojumā.

Janvārī Raiola tvītoja, ka veic medicīniskas pārbaudes, kurām bija nepieciešama anestēzija, taču viņam netika veikta kāda operācija. Tika ziņots, ka itāļu aģents cieta no plaušu slimības, kas nebija saistīta ar Covid-19.

Dzimis Itālijā un audzis Nīderlandē, Raiola šajā nozarē pirmo reizi iesaistījās, strādājot pie darījuma, kas aizveda nīderlandiešu uzbrucēju Braienu Roju uz Itālijas klubu "Foggia". Pēc tam viņš bija kā starpnieks Denisa Bergkampa pārejā no Amsterdamas "Ajax" uz Milānas "Inter".

Čehijas futbola zvaigzne Pāvels Nedveds bija pirmais Raiolas nozīmīgais klients, aģentam kopš tā laika iegūstot reputāciju Itālijas un pasaules futbolā. Viņš un portugālis Žorže Mendešs bija pasaules visaugstākā līmeņa aģenti.

Tomēr Raiolas atvērtā personība ne vienmēr ir bijusi iecienīta, piemēram, bijušais Mančestras "United" galvenais treneris Ūle Gunnars Sulšērs nebija apmierināts ar itāli, kurš, viņaprāt, radīja problēmas saistībā ar Pogbā nākotni klubā.

Raiola kritizēja FIFA plānus ieviest ierobežojumus aģentu saņemtajos ienākumus pēc tam, kad 2017. gadā tika ziņots, ka Raiola par Pogbā 89 miljonu Lielbritānijas mārciņu pāreju no Turīnas "Juventus" uz "United" saņēma naudas summu 41 miljona mārciņu apmērā. FIFA pārstāvji to skaidroja ar mēģinājumu ierobežot pārmērīgās summas, kas dod pārāk lielu varu pārstāvjiem, nevis pašiem futbolistiem.

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu