Bertāna pārstāvētā "Mavericks" cieš zaudējumu "play-off" otrās kārtas ievadā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns pirmdien guva trīs punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra otrās kārtas pirmajā spēlē, viņa pārstāvētajai Dalasas "Mavericks" komandai piedzīvojot zaudējumu.

"Mavericks" viesos ar rezultātu 114:121 (25:35, 31:34, 23:27, 35:25) zaudēja Fīniksas "Suns" un Rietumu konferences pusfināla sērijā līdz četrām uzvaram nonāca iedzinējos ar 0-1.

Bertāns spēlēja astoņas minūtes un 27 sekundes, izpildot divus tālmetienus, no kuriem viens sasniedza savu mērķi. Viņš arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu bumbu un vienreiz pārkāpa noteikumus, "Mavericks" ar latvieti laukumā iemetot par četriem punktiem vairāk nekā ielaižot.

"Mavericks" no zaudējuma neglāba Lukas Dončiča spilgtais sniegums - dalasiešu zvaigzne guva 45 punktus, izcīnīja 12 atlēkušās bumbas un atdeva astoņas rezultatīvas piespēles. Maksimiliāns Klēbers, kurš pirmajā puslaikā realizēja piecus tālmetienus, guva 19 punktus, Dorians Finnijs-Smits guva 15 punktus, bet Džeilens Bransons - 15.

"Suns" komandā Devins Bukers atzīmējās ar 23 punktiem, deviņām atlēkušajām bumbām un astoņām rezultatīvām piespēlēm, 25 punktus guva Deandrē Eitons, 19 punkti bija Krisam Polam, 17 guva Kemerons Džonsons, bet 13 punktus iekrāja Mikals Bridžess.

Dalasas "Mavericks" pirmajā kārtā ar 4-2 pārspēja Jūtas "Jazz" un pirmo reizi kopš 2011.gada sasniedza otro kārtu. Regulārā čempionāta labākā komanda Fīniksas "Suns" ar tādu pašu rezultātu uzvarēja Ņūorleānas "Pelicans".

"Mavericks" regulārajā turnīrā uzvarēja 52 no 82 spēlēm un ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē, kamēr "Suns" ar 64 uzvarām bija pirmā kā konferencē, tā arī visā līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu