O'Salivans kļūst par septiņkārtēju pasaules čempionu snūkerā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ronijs O'Salivans
Ronijs O'Salivans Foto: AFP/SCANPIX

Anglis Ronijs O'Salivans pirmdien Šefildā uzvarēja 2022.gada pasaules čempionātā snūkerā, izcīnot savu septīto titulu un atkārtojot Stīvena Hendrija rekordu.

Svētdien un pirmdien notikušajā finālcīņā 46 gadus vecais O'Salivans līdz 18 uzvarētiem freimiem ar 18-13 uzveica citu angli Džadu Trampu. Pēc svētdienas O'Salivans bija vadībā ar 12-5, taču, sākoties pirmdienas vakara sesijai, viņš bija vadībā vien ar trīs uzvarētiem freimiem (14-11).

Modernajā ērā tikai O'Salivanam un skotam Hendrijam ir pa septiņiem pasaules čempiona tituliem. Hendrijs dominēja pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados, kas izcīnīja visus savus septiņus titulus.

O'Salivans savu pirmo titulu izcīnīja 2001.gadā, pēc tam par čempionu kļūstot arī 2004., 2008., 2012., 2013., 2020.gadā un šogad.

"Nekad neesmu domājis par rekordiem, lai gan, protams, ir patīkami tos sasniegt. Ja sāku pēc tiem tiekties, tad nevaru demonstrēt labu sniegumu. Cenšos tikai izbaudīt spēli," teica par "Raķeti" dēvētais O'Salivans.

"Viņš pacēlis spēli pavisam citā līmenī," O'Salivana sniegumu uzteica Hendrijs, kurš tagad strādā par komentētāju televīzijā.

Tramps savu līdz šim vienīgo pasaules čempiona titulu izcīnīja 2019.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu