Latviju "Beach Pro Tour Elite 16" turnīrā pārstāvēs seši dueti

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: PILAR OLIVARES

Latviju "Beach Pro Tour Elite 16" turnīrā pludmales volejbolā Jūrmalā spēcīgā konkurencē pārstāvēs seši dueti - pa trim vīriešu un sieviešu konkurencē, ceturtdien ziņo Latvijas Volejbola federācija (LVF).

Vīriešu sacensībās Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš spēlēs pamatturnīrā, bet Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs, kā arī olimpisko spēļu pusfinālists Edgars Točs un Kristians Fokerots par vietu pamatturnīrā cīnīsies kvalifikācijā.

Sieviešu sacensībās pamatturnīrā Latviju pārstāvēs Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa, kā arī vēl divas komandas, kuras tiks noskaidrotas 15. maijā atlases turnīrā.

Ja vīriešiem 16 labāko komandu pamatturnīrā vieta garantēta tikai vienam pārim, sievietēm, pateicoties Graudiņas un Kravčenokas augstajai vietai pasaules rangā, vēl viens duets saņems īpašo ielūgumu pamatturnīram, bet otrs cīnīsies kvalifikācijā.

Sacensību organizatori ziņo, ka vīriešiem pamatturnīrā dalību apstiprinājuši Tokijas olimpisko spēļu ieguvēji - Kataras duets Šerifs Junuse/Ahmeds Tidžans, kuri Jūrmalas turnīrā tiks izsēti ar pirmo numuru. Dalību ir pieteikuši olimpiskie čempioni norvēģi Annešs Mūls un Kristians Sērums, kā arī labākās ASV, Brazīlijas, Čehijas un Itālijas vīriešu komandas.

Latvijā viesosies arī tādas brazīliešu pludmales volejbola zvaigznes kā 2017. gada pasaules čempions Evandru Gonsalvess un 2016. gada olimpiskie čempioni Brunu Oskars Šmits un Alisons Seruti.

Pamatturnīram negaidīti ir kvalificējusies arī Igaunijas vīriešu duets Kusti Nelvaks un Marts Tīsārs.

Pamatturnīrā sievietēm Kravčenoka un Graudiņa ir izliktas ar otro numuru.

Ar viņām par uzvaru turnīrā cīnīsies pasaules čempiones no Kanādas Sāra Pavana/Melisa Umana-Paredesa, Nīderlandes sieviešu duets Katja Stama un Raisa Shūna, kas ir līderes pasaules rangā, kā arī olimpiskās medaļnieces no Šveices Joana Heidriha un Anuka Veržē-Deprē un citas spēcīgas komandas. Pamatturnīrā ir iekļuvuši pieci Brazīlijas pāri.

Pamatturnīrā vieta atvēlēta 12 pāriem, bet vēl četri dueti noskaidrosies kvalifikācijas sacensībās.

Sezonas trešais "Elite 16" posms no 1. līdz 5. jūnijam notiks Jūrmalā, bet pirms tam maija beigās pludmales volejbolisti spēkosies Čehijas pilsētā Ostravā.

Sezonas pirmajā "Elite 16" turnīrā, kas marta beigās norisinājās Meksikā, Graudiņa/Kravčenoka izcīnīja otro vietu.

"Pro Beach Tour" rangā pirmā līmeņa sacensības šogad saucas "Elite 16", rangā otrās ir "Challenge", trešās - "Futures" sacensības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu