Ostapenko ar Kičenoku zaudē Madrides turnīra dubultspēļu pusfinālā

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: Rob Prange

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko pārī ar Ukrainas tenisisti Ļudmilu Kičenoku ceturtdien piedzīvoja zaudējumu Madrides "WTA 1000" sērijas sacensību dubultspēļu turnīra pusfinālā.

Ostapenko un Kičenoka pusfinālā ar 7-5, 1-6, 6:10 zaudēja turnīra otrajām raketēm - Ostapenko kādreizējai pāriniecei Gabrielai Dabrovski no Kanādas un Huljanai Olmosai no Meksikas.

Pirmajā setā, ko ar servi sāka Latvijas/Ukrainas duets, pretinieces otrajā geimā atspēlēja četras breikbumbas.

11. geimu uzvarējušas "sausā", Kičenoka un Ostapenko 12.geimā izmantoja otro breikbumbu, Olmosai pie tīkla noliecoties pēc Kičenokas sitiena, pēc kura bumbiņa trāpīja laukumā - 7-5.

Otrajā setā pēc Kičenokas dubultkļūdas servē rezultāts kļuva 2-1 pretinieču labā.

Arī, servējot Ostapenko, Latvijas/Ukrainas duetam neveicās labāk - 1-4.

Sets beidzās pēc Kičenokas serves, Ostapenko nepārsitot tīklam bumbiņu pēc saīsinātā sitiena - 1-6.

Arī trešo setu Kanādas/Meksikas duets sāka pārliecinoši - ar savu servi un 5:0 pārsvaru.

Latvijas/Ukrainas pārim izdevās pietuvoties līdz 3:6, taču supertraibreika galotni labāk aizvadīja Dabrovski ar Olmosu, uzvarot ar 10:6.

Ostapenko ar Kičenoku ieservēja piecas netveramas serves, pretinieces - tikai vienu, bet vairāk kļūdījās - sešas dubultkļūdas pret pretinieču trim.

Uzvarētājas krietni labāk spēlēja, pretiniecēm servējot otrās serves (65%:36%), kā arī biežāk realizēja breikbumbas (3/16 pret 1/11 Latvijas/Ukrainas pārim).

Visā mačā Ostapenko ar Kičenoku uzvarēja 60 no 130 izspēlēm.

Pusfināla sasniegšana Latvijas tenisistei deva 390 punktus WTA dubultspēļu rangā.

Ostapenko un Kičenoka pirmajā kārtā ar 7-5, 1-6, 10:3 uzvarēja sacensībās ar ceturto numuru izsēto duetu Aleksu Gurači (Čīle)/Andreju Klepaču (Slovēnija), otrajā kārtā ar 6-4, 7-5 - Nikolu Miličeru-Martinesu (ASV)/Elenu Peresu (Austrālija), bet ceturtdaļfinālā ar 6-3, 6-4 uzvarēja šveicietes Belindu Benčiču un Viktoriju Golubiču, kuru duets pērnvasar izcīnīja sudraba medaļas Tokijas olimpisko spēlēs, Benčičai kļūstot par čempioni vienspēlē.

Vienspēlēs Ostapenko zaudēja pirmajā kārtā.

Madrides turnīrs uz māla seguma norisināsies līdz nedēļas nogalei.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu