Laksa kļūst par Itālijas čempioni un turnīra vērtīgāko spēlētāju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kitija Laksa
Kitija Laksa Foto: Lega Basket Femminile/Twitter

Latvijas basketboliste Kitija Laksa atzīta par Itālijas A sērijas finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, informē turnīra rīkotāji.

Skio "Famila" basketboliste Laksa ir vēsturē pirmā spēlētāja A sērijā, kas vienā sezonā kļuvusi par MVP finālsērijā, Superkausā un Itālijas kausa izcīņā.

Fināla pēdējā spēlē, kurā Skio vienība sērijā līdz trīs uzvarām panāca 3-1 pret Boloņas "Virtus Segafredo", Laksa ceturtdien guva 21 punktu.

Laksa laukumā bija 34 minūtes un 22 sekundes, kuru laikā realizēja divus no trijiem divpunktu metieniem un piecus no 11 tālmetieniem, kā arī abus soda metienus. Viņa arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, četrreiz rezultatīvi piespēlēja, divreiz kļūdījās, vienreiz pārķēra bumbu, nopelnīja vienu personisko piezīmi, izprovocēja vienu pretinieču sodu un sakrāja +/- rādītāju +16.

Laksa bija otra rezultatīvākā viešņu rindās, Sandrīnai Grudā sakrājot 22 punktus un deviņas atlēkušās bumbas.

Mājiniecēm 26 punktus guva Ivana Dojkiča.

Latviešu basketboliste izslēgšanas turnīrā astoņās spēlēs vidēji guva 18,9 punktus, izcīnīja 3,3 atlēkušās bumbas un atdeva 1,9 rezultatīvas piespēles.

"Famila" komandu vada Latvijas izlases bijušais galvenais treneris Georgs Dikeulaks.

Ceturtdaļfinālā "Famila" apturēja Karlīnes Pilāberes pārstāvēto Sanmartīno "Fila" vienību, bet pusfinālā pieveica Raguzas "Passalacqua". Pamatturnīrā Skio basketbolistes uzvarēja visās 23 spēlēs un izcīnīja pirmo vietu.

Iepriekšējā sezonā par čempioni kļuva Lauras Melderes pārstāvētā Venēcijas "Umana Reyer", finālsērijā ar 3-2 pieveicot Skio "Famila".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu