Rīgas maratonā piedalīsies vairāku citu starptautisku sacensību medaļnieki

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas maratona dalībnieki
Rīgas maratona dalībnieki Foto: Evija Trifanova/LETA

Nākamajā svētdienā gaidāmajā "Rimi" Rīgas maratonā piedalīsies vairāku citu starptautisku sacensību medaļnieki, vēsta skrējiena rīkotāji.

Kungu konkurencē maratona distancē šogad sacentīsies vairāki augstvērtīgus rezultātus guvušie kenijieši, tajā skaitā arī 2015.gada Berlīnes maratona otrās vietas ieguvējs Eliuds Kiptanui, kā arī Maikls Kunjuga, kurš aizpērn bija piektais Seviljas maratonā, bet pērn finišēja otrais Sidnejas maratonā.

Starp pasaules elites dāmām maratona distancē arī vairākas Kenijas un Etiopijas pārstāves, starp kurām pieredzējušākā ir etiopiete Mekuria Aberu Zennebe, kura savu augstāko rezultātu un zelta medaļu ieguvusi Čuncjinas maratonā. Zeltu sportiste ir ieguvusi arī Otavas maratona trasē. Atkārtoti Rīgas maratonā varē vērot vēl vienu etiopieti - 2018.gadā Rīgā piekto vietu ieguvušo Ainalemu Teferi Kasahunu.

Rīgas maratona rekorda autors kungiem maratona distancē ir etiopietis Andualems Šifero, kurš ar rezultātu divas stundas astoņas minūtes un 51 sekunde uzvarēja 2019.gadā, bet dāmu konkurencē maratonā ar finiša laiku divas stundas 26 minūtes un 22 sekundes tajā pašā gadā nepārspēta palika etiopiete Birke Bejene.

Organizatori prognozē, ka pusmaratona distances ātruma rekords, kas pieder kenijietim Robertam Kimaru (1:05:04), šogad tiks labots ar uzviju. To varētu iespēt kenijietis Šadraku Kiminings Korirs vai etiopietis Abeje Gizealevs Ajana, arī Baltijas un Eiropas pusmaratonisti šogad Rīgā varētu skriet ātrāk.

Pusmaratonā dāmām tiek izcelta Kenijas sportiste Beatrise Čepka Mutaja, kas savu augstvērtīgāko rezultātu sasniegusi šogad Gentes maratonā un ir reāla pretendente, lai pārspētu Jeļenas Prokopčukas desmitgadīgo Rīgas pusmaratona rekordu.

Maratons Rīgā notiek kopš 1991.gada un šogad būs 32.reize, kad skrējēji dodas Latvijas galvaspilsētas ielās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu