Londonas "Chelsea" klubu iegādāsies investori Toda Bolija vadībā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Investoru grupa Beisbola augstākās līgas (MLB) kluba Losandželosas "Dodgers" līdzīpašnieka Toda Bolija vadībā iegādāsies Londonas "Chelsea" futbola klubu par 4,97 miljardiem eiro, piektdien paziņoja "Chelsea".

Bolija vadītajā investoru grupā ietilpst arī "Dodgers" līdzīpašnieks Marks Volters, Šveices miljardieris Hansjergs Viss un ASV investīciju kompānija "Clearlake Capital".

""Chelsea" var apstiprināt, ka ir panākta vienošanās par kluba iegādi ar īpašnieku grupu, kuru vadīs Bolijs, "Clearlake Capital", Volters un Viss," teikts "Chelsea" paziņojumā.

"Paredzams, ka pārdošana tiks pabeigta maija beigās, kad tiks saņemti visi nepieciešamie normatīvie dokumenti," norāda futbola klubs. "Tad arī tiks sniegta sīkāka informācija."

"Chelsea" īpašnieks Krievijas miljardieris Romans Abramovičs par premjerlīgas kluba pārdošanu paziņoja martā, tikai dažas dienas pirms tam, kad Lielbritānijas valdība viņam noteica sankcijas pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā.

Pēc ilgstoša solīšanas procesa, kurā bija iesaistītas vairākas investoru grupas, Boliju un viņa partnerus izvēlējās Ņujorkas banka "Raine Group", kas pārrauga "Chelsea" pārdošanu.

"No kopējām investīcijām 2,5 miljardi mārciņu (2,9 miljardi eiro) tiks novirzīti kluba akciju iegādei, un, kā apstiprināja Abramovičs, šie ieņēmumi tiks ieskaitīti iesaldētā Apvienotās Karalistes bankas kontā nolūkā to simtprocentīgi ziedot labdarības mērķiem," ziņo "Chelsea".

"Lai ieņēmumus varētu pārskaitīt no šī bankas konta, būs nepieciešams Apvienotās Karalistes valdības apstiprinājums," piebilsts paziņojumā.

Jaunie īpašnieki plāno arī investēt klubā 1,75 miljardus mārciņu (2,05 miljardi eiro).

Abramovičs nevar gūt peļņu no "Chelsea" pārdošanas, taču viņš jau bija apņēmies norakstīt kluba 1,5 miljardus mārciņu (1,75 miljardi eiro) lielo parādu, kā arī visus ieņēmumus no pārdošanas novirzīt Ukrainas kara upuriem.

Izskanēja bažas par kluba nākotni, ja pārdošana netiks pabeigta pirms valdības izsniegtās licences beigām 31. maijā.

Saskaņā ar licences nosacījumiem "Chelsea" nevar piedāvāt jaunus līgumus pašreizējiem spēlētājiem vai piesaistīt spēlētājus no citiem klubiem.

Šā brīža Eiropas spēcīgākās klubu komandas pārdošana beidz 19 gadus ilgo kluba panākumu periodu 55 gadus vecā Abramoviča vadībā, šajā laikā izcīnot piecus premjerlīgas uzvarētāju titulus un piedzīvojot divus triumfus Čempionu līgā.

Šosezon Londonas klubs cieta sāpīgu sakāvi Čempionu līgas ceturtdaļfinālā pret Madrides "Real", gandrīz atspēlējoties pēc 1:3 neveiksmes savā laukumā pirmajā spēlē.

Arī "Chelsea" vieta premjerlīgas labāko komandu četriniekā šobrīd ne tuvu nav garantēta. Četras kārtas pirms turnīra beigām londonieši ar 66 punktiem ieņem trešo vietu, par 17 punktiem atpaliekot no Mančestras "City" un par 16 punktiem - no "Liverpool", kas vietu nākamās sezonas Čempionu līgā jau nodrošinājušas.

Ceturtajā vietā esošajai Londonas "Arsenal" vienībai ir 63 punkti, bet piektā ar 61 punktu ir Totenhemas "Hotspur".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu