Video ⟩ "Penguins" gūst septiņus vārtus; atkārtoti izvirzās vadībā sērijā pret "Rangers"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" sestdien guva septiņus vārtus un izcīnīja uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas trešajā spēlē.

"Penguins" savā laukumā ar 7:4 (4:1, 0:3, 3:0) pārspēja Ņujorkas "Rangers" un sērijā līdz četrām uzvarām pārņēma vadību ar 2-1.

Jau spēles otrajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Broks Makgins, taču pēc nedaudz vairāk kā trīs minūtēm neizšķirtu panāca Kāpo Kako. Atlikušajā pirmās trešdaļas nogrieznī "Penguins" spēja gūt trīs vārtus un panākt 4:1, precīzam esot Džefam Kārteram un divas reizes vārtus gūstot Evanam Rodrigesam.

Tikmēr otrajā periodā aktīvu spēli demonstrēja viesu vienība un panāca neizšķirtu. Vispirms Pitsburgas komandas vārtos ripu raidīja Frenks Vatrano un Artēmijs Panarins, bet trešdaļas noslēgumā mazākumā vārtus guva Endrū Kops.

Savukārt noslēdzošajā trešdaļā mājinieki guva trīs bezatbildes vārtus, kas ļāva nodrošināt uzvaru sērijas trešajā spēlē. 52.minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Dentons Hainens, kamēr pēc sešām minūtēm Džeiks Gencels pārsvaru dubultoja, bet septītos vienības vārtus guva Kārters, raidot ripu jau tukšos vārtos.

"Penguins" vārtsargs Luī Dominge atvairīja 32 metienus, kamēr otrā laukuma galā Igors Šestjorkins tika galā ar 11 no 15 metieniem, bet Aleksandrs Georgijevs atvairīja vēl 19 ripas.

Bļugers šajā mačā laukumā bija 11 minūtes un 42 sekundes, no kurām trīs minūtes un 12 sekundes spēlēja arī mazākumā. Uz ledus pavadītajā laikā viņš vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, izpildīja divus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja 11 no 14 iemetieniem un noslēdza maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Sērijas ceturtā spēle notiks pirmdien Pitsburgā.

"Penguins" izslēgšanas turnīrā spēlē 16.sezonu pēc kārtas, kas ir garākā aktīvā sērija Ziemeļamerikas profesionālajā sportā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu