"VEF Rīga" LBL finālsērijas ievadā pieveic "Ventspili"

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Zoriks (nr. 4, melnā tērpā) spēlē starp "VEF Rīga" un BK "Ventspils" komandām
Kristers Zoriks (nr. 4, melnā tērpā) spēlē starp "VEF Rīga" un BK "Ventspils" komandām Foto: Zane Bitere/LETA

"VEF Rīga" komanda svētdien "Pafbet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijas pirmajā spēlē savā laukumā ar rezultātu 94:80 (24:24, 25:23, 16:12, 29:21) uzvarēja "Ventspili".

Sērijā līdz četrām uzvarām "VEF Rīga" komanda ieguvusi vadību ar 1-0.

Pa 16 punktiem uzvarētāju rindās guva Kristers Zoriks, Džeilens Railijs un Aleksanders Madsens, bet 15 punkti bija Ronaldam Karijam. Madsens arī izcīnīja 13 atlēkušās bumbas, bet Zoriks un Railijs atdeva pa piecām rezultatīvām piespēlēm.

Ventspilniekiem 14 punktus guva Artūrs Ausējs, 13 punkti un astoņas bumbas zem groziem bija Lerijam Tomasam, pa 11 punktiem guva Kristaps Ķilps un Kristaps Mediss, bet desmit punktus pievienoja Linards Jaunzems.

Rīdzinieki bija nedaudz precīzāki metienos no spēles (50% pret 42%) un izcīnīja vairāk atlēkušo bumbu (40 pret 32).

Mača pirmā ceturtdaļa aizritēja rezultatīvi, katrai komandai gūstot pa 24 punktiem. Rīdziniekiem no pamatsastāva vienīgais grozu spēja iekarot Zoriks, kurš pirmajās desmit minūtēs guva 11 punktus. Spraigā un uzbrukumiem bagātā cīņā ritēja arī nākamās desmit minūtes un pārtraukumā komandas devās vien ar divu punktu starpību - 49:47 "VEF Rīga" labā.

"VEF Rīga" vadībā nostabilizējās trešās ceturtdaļas otrajā pusē, kad veica 11 punktu izrāvienu un liedza pretiniekiem veiksmīgi noslēgt uzbrukumu. Pirms pamatlaika pēdējām desmit minūtēm komandas šķīra gan tikai seši punkti - 65:59.

Ceturtās ceturtdaļas trešajā minūtē pēc Ausēja tālmetiena ventspilnieki bija iedzinējos vien ar punktu (67:68), taču pēc tam sekoja mājinieku 12 punkti pār kārtas. No šī izrāviena "Ventspils" vairs neatspēlējās, finālsēriju ar uzvaru sākot "VEF Rīga".

Abas komandas mača gaitā demonstrēja nepiekāpīgu cīņassparu. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām otrās tehniskās piezīmes dēļ mačs noslēdzās kādreizējam "Ventspils" kapteinim, tagad "VEF Rīga" spēlētājam Mārim Gulbim.

Cīņa ritēs līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Nākamās spēles notiks 11. maijā Ventspilī, 14. maijā Rīgā un 17. maijā Ventspilī. Nepieciešamības gadījumā 19. maijā tiks spēlēts Rīgā, 21. maijā - Ventspilī, bet 23. maijā - Rīgā.

Sērijā par bronzas medaļām "Ogre" ar "Latvijas Universitāti" (LU) pirmo spēli aizvadīs pirmdien Ogrē.

Pusfinālā "Ventspils" sērijā pieveica "Ogri" ar 3-2, bet "VEF Rīga" - LU ar 3-0.

"Ventspils", tāpat kā "VEF Rīga", bija viena no divām Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) labākajām pašmāju vienībām un vietu pusfinālā nodrošināja automātiski.

Šosezon abas komandas LIBL tikušās divas reizes, abās pie panākuma tiekot mājiniekiem. Pirmajā cīņā Rīgā "VEF Rīga" uzvarēja ar 93:57, bet otrajā cīņā Kurzemē "Ventspils" bija pārāka ar 87:81.

Pērn Latvijas meistarsacīkstēs uzvarēja "VEF Rīga", kas finālsērijā ar 4-0 pieveica "Ventspili".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu