Video Bertāns ar tālmetieniem palīdz "Mavericks" panākt "play-off" sērijā neizšķirtu 2-2

CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AP/Scanpix

Dāvis Bertāns svētdien trāpīja četrus tālmetienus un palīdzēja Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) "play-off" otrās kārtas sērijas mačā.

"Mavericks" savā laukumā ar rezultātu 111:101 (37:25, 31:31, 19:22, 24:23) pārspēja Fīniksas "Suns", panākot neizšķirtu 2:2 Rietumu konferences pusfināla sērijā līdz četrām uzvarām.

Sērijas pirmajās divās spēlēs "Suns" uzvarēja savā laukumā, taču tagad divās mājas spēlēs pēc kārtas panākumu guvusi "Mavericks".

Bertāns laukumā pavadīja nepilnas 13 minūtes, kuru laikā viņš guva 12 punktus (3p. 4/6) un izcīnīja vienu atlēkušo bumbu.

Latvijas basketbolistam izdevās veiksmīgs nogrieznis pirmās ceturtdaļas beigās un otrās ceturtdaļas sākumā. Viņš trāpīja savus pirmos četrus tālmetienus pēc kārtas.

"Mavericks" rindās Luka Dončičs guva 26 punktus, kaut viņam izdevās trāpīt tikai vienu no 10 izpildītajiem tālmetieniem. Slovēņa rēķinā arī 11 rezultatīvas piespēles.

Vēl uzvarētāju sastāvā rezultatīvi nospēlēja Dorians Finnijs-Smits, kurš guva 24 punktus, kas viņam ir jauns karjeras rekords "play-off" turnīrā - viņš teicami uzbruka grozam no tālās distances (3p. 8/12). 18 punktus pievienoja Džeilens Bransons.

"Mavericks" komanda kopumā teicami izpildīja tālmetienus, realizējot 20 no 44 trejačiem. Tikmēr pretinieki trāpīja tikai deviņus no 25 trīspunktniekiem.

"Suns" līderis Devins Bukers guva 35 punktus, savukārt pieredzējušais saspēles vadītājs Kriss Pols nopelnīja sešas piezīmes un laukumu atstāja priekšlaicīgi, maču pabeidzot ar tikai pieciem punktiem.

Ar "double-double" izcēlās "Suns" centrs Deandrē Eitons, kurš guva 14 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas,

"Mavericks" jau mača pirmajā ceturtdaļā ieguva iniciatīvu, spēles pirmajā nogrieznī iegūstot 12 punktu pārsvaru. Vēlāk mājinieki sasniedza +17 vadību.

Sērijas piektā spēle paredzēta 11. maijā "Suns" laukumā (sākums plkst. 5.00 pēc Latvijas laika).

Pirmajā puslaikā mājinieki izcēlās ar teicamu precizitāti aiz perimetra (58%), kas ļāva nostiprināties vadībā. Ātri pie savām pirmajām tehniskajām piezīmēm tika abu komandu līderi Dončičs un Bukers.

Bertāns spēlē iesaistījās divarpus minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām un arī viņš divreiz bija precīzs no tālienes, ar otro piegājienu panākot 37:25 - rezultātu, ar kādu noslēdzās pirmās 12 minūtes.

Rūjienietis tādā pašā ritmā turpināja arī nākamo ceturtdaļu un bija nekļūdīgs arī nākamās divas reizes, kad izpildīja tālmetienus - 43:27. Pirmā puslaika pēdējās astoņās minūtēs latvietis nespēlēja, bet dalasieši saglabāja vadību pirms došanās pārtraukumā (68:56).

Piezīmju problēmā ātri iedzīvojās viens no "Suns" atslēgas spēlētājiem Pols, kurš pirmā puslaika beigās ceturto reizi mačā pārkāpa noteikumus, bet otrā puslaika sākumā tika pie piektā pārkāpuma.

Bertāns otrajā puslaikā spēlē iesaistījās trīs minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām, bet grozam neuzbruka un ceturtā ceturkšņa sākumā tika nomainīts. Dalasieši turpināja atrasties vadībā un nepilnas deviņas minūtes pirms pamatlaika beigām pretinieku situāciju sarežģīja Pola sestā piezīme, kas nozīmēja, ka viņam mačs ir beidzies.

"Suns" tā arī neatspēlējās un "Mavericks" svinēja uzvaru. Pēdējā minūtē laukumā bija arī Bertāns, kurš tikai otro reizi mačā nerealizēja tālmetienu.

Dalasas "Mavericks" pirmajā kārtā ar 4-2 pārspēja Jūtas "Jazz" un pirmo reizi kopš 2011.gada sasniedza otro kārtu. Pamatturnīra labākā komanda Fīniksas "Suns" ar tādu pašu rezultātu uzvarēja Ņūorleānas "Pelicans".

"Mavericks" regulārajā turnīrā uzvarēja 52 no 82 spēlēm un ieņēma ceturto vietu Rietumu konferencē, kamēr "Suns" ar 64 uzvarām bija pirmā visā līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu