Bertāns ar Pasečņiku kopā gūst 28 punktus un palīdz Seviljas komandai nosargāt vietu ACB

CopyDraugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks
Anžejs Pasečņiks Foto: realbetisbalompie.es

Latvijas basketbolisti Dairis Bertāns un Anžejs Pasečņiks otrdien guva attiecīgi 15 un 13 punktus Spānijas čempionāta (ACB) mačā un palīdzēja Seviljas "Real Betis" komandai izcīnīt uzvaru, kas tai nodrošināja palikšanu augstākajā līgā.

Seviljas basketbolisti mājās ar rezultātu 93:86 (18:28, 21:17, 29:14, 25:27) pārspēja Pasečņika Spānijā iepriekš pārstāvēto Grankanārijas "Herbalife".

Bertāns laukumā pavadīja 26 minūtes un 33 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no septiņiem tālmetieniem un izpildīja vienu neprecīzu divpunktu metienu. Rūjinietis arī izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, piecreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja vienu piezīmi, iekrāja negatīvu +/- rādītāju (-1) un tika pie desmit efektivitātes koeficienta punktiem.

Pasečņiks 21 minūtes un 52 sekunžu laikā grozā raidīja piecus no deviņiem divpunktu metieniem un trīs no četriem "sodiņiem". Latvieša kontā bija arī trīs atlēkušās bumbas, divas kļūdas, viens bloķēts metiens, divas piezīmes, četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi, negatīvs +/- rādītājs (-7) un 11 efektivitātes koeficienta punkti.

"Real Betis" rindās ar 28 punktiem un 17 rezultatīvām piespēlēm izcēlās Šons Evanss.

Tikmēr Rolands Šmits 14 minūtēs guva septiņus punktus, izcīnīja trīs bumbas zem groziem un iekrāja trešo labāko +/- rādītāju komandā (+18), "Barcelona" basketbolistiem mājās ar 84:62 pārspējot Bilbao "Surne". Vēl Fuenlavradas "Urbas" bez Rodija Mačohas pieteikumā mājās ar 88:65 uzvarēja Lugo "Breogan".

Trešdien Kriša Helmaņa un Artūra Žagara pārstāvētā Badalonas "Joventut" mājās uzņems Satjago de Kompostelas "Monbus Obradoiro", Mārča Šteinberga pārstāvētā Manrezas "Baxi" viesosies pie Malagas "Unicaja", Rinalda Mālmaņa pārstāvētā Mursijas UCAM Spānijas galvaspilsētā tiksies ar Madrides "Real", bet Artūra Kuruca pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" izbraukumā mēros spēkus ar Tenerifes "Lenovo".

ACB regulārais čempionāts noslēgsies sestdien, kad visas komandas būs aizvadījušas pa 34 spēlēm.

"Barcelona" ar 26 uzvarām 33 spēlēs ieņem pirmo vietu turnīra tabulā. Ceturto vietu ieņem "Joventut" (21-11), sestā ir "Baskonia" (19-13), septītā ar tādu pašu bilanci - "Baxi", bet devīto vietu ieņem UCAM (16-16). "Real Betis" ar 12 panākumiem 33 spēlēs ierindojas 13.vietā, kamēr "Urbas" 11 panākumi 33 dueļos dod 14.vietu 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu