Pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriežas Supermoto Baltijas čempionāts

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Šo sestdien, 14. maijā, Madonā ar Baltijas čempionāta pirmo posmu, kas vienlaicīgi būs arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas nacionālais čempionāts, tiks atklāta jaunā Supermoto sacensību sezona, TVNET informēja Latvijas Motosporta federācijas preses sekretārs Jānis Eisaks.

“No Igaunijas Supermoto komisijas izskanēja piedāvājums rīkot kopējus Latvijas un Igaunijas posmus, tāpēc sākotnējā kalendārā bija tikai divu valstu nacionālie posmi, no kuriem divi ir Latvijā un trīs Igaunijā visām klasēm. Redzot mūsu aktivitātes, tikām uzrunāti arī no Lietuvas federācijas puses, kuri izteica vēlmi atjaunot Baltijas čempionātu starp visām trim Baltijas valstīm, organizējot katrā valstī pa vienam posmam,” pastāstīja LaMSF pārstāve Egija Skurbe, kura atklāja, ka Madonas kartadromā Supermoto sacensības pēdējo reizi tika aizvadītas 2019. gadā.

Šo Baltijas čempionāta posmu Madonā organizē klubs “MX Ķekava”. Tā vadītājs Rolands Pankars, cerot uz kuplu dalībnieku skaitu, atzīst, ka ”šo sacensību organizēšana bija liels izaicinājums, bet, pateicoties Latvijas Motosporta federācijai un Madonas novada domei, tas ir izdevies. Ceru kopā ar savu organizatoru komandu novadīt un izveidot labu un interesantu posmu. Lai uzvar labākais!”

Savu dalību Madonas sacensībām ir pieteikuši vadošie Igaunijas un Lietuvas Supermoto braucēji, kuri jau ir startējuši Eiropas čempionāta posmos. Sacensības solās būt interesantas, jau ar to vien, ka S1 un S2 klasēs ir vairāk dalībnieku, nekā iepriekš bija cerēts.

Kopumā šogad paredzēti seši Supermoto posmi – 14. maijā Madonā, 4. jūnijā Kulbilohu, 16. jūlijā Poltsamā, 6. augustā Jelgavā, 13.augustā Aravetē, bet noslēguma posms paredzēts 17. septembrī Kursenai, kurā notiks tikai Baltijas čempionāta ieskaite.

Organizatori norāda, ka apmeklētājiem šis Supermoto Baltijas čempionāta 1. posms Madonā ir bez maksas. Sākums jau no plkst. 11:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu