Somijas hokejisti slavē Latvijas izlases sīvo pretestību

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas izlase pēc zaudējuma sīvā cīņā olimpiskajiem čempioniem Somijas hokejistiem izpelnījās uzslavas no pretinieku komandas spēlētājiem.

Latvija hokejisti pasaules čempionāta otrajā mačā ar rezultātu 1:2 (1:0, 0:1, 0:1) atzina turnīra mājinieku somu pārākumu.

Somijas izlase ir pasaules ranga līdere, pēdējos gados sasniedzot turnīru finālu. Pērn pasaules čempionātā Rīgā somi izcīnīja sudraba medaļas.

Savukārt 2019. gadā pasaules čempionātā un šoziem Pekinas olimpiskajās spēlēs Somijas hokejisti izcīnīja zelta godalgas.

"Daudzreiz šādos turnīros spēles uzvarētājs izšķiras ar vienu vārtu guvumu. Arī šī spēle nebija izņēmums - bija ļoti sīva cīņa visa mača garumā," Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) citē Somijas izlases kapteini Valteri Filpulu.

Elvis Merzļikins atvairīja 18 no 20 metieniem (90%), bet pretinieku vārtsargs hari Sateri tika galā ar 16 no 17 metieniem (94,12%).

"Viņiem ir laba komanda, kas ļoti labi aizsargājas.

Vārtsargi abos laukuma galos aizvadīja labu spēli. Esmu priecīgs, ka beigās izdevās gūst vārtu skaitliskajā vairākumā," piebilda Filpula.

Somijas izlasē ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli izcēlās Mikaels Granlunds. Tieši viņš guva uzvaras vārtus nepilnas trīs minūtes pirms mača pamatlaika beigām.

"Latvija spēlēja ļoti labi, šī nekādā ziņā nebija viegla spēle. Latvija izpildīja labus spēka paņēmienus, bija grūti aizvadīt spēli līdz beigām. Par laimi tika atrasti veidi, kā uzvarēt spēli savās mājās," Somijas Hokeja asociācija citē Granlundu.

Tamperē maču klātienē vēroja vairāk nekā 11 tūkstoši skatītāju, lielākajam vairumam atbalstot mājinieku komandu Somijas izlasi.

Otrā perioda vidū Sakari Manninens guva vārtus skaitliskajā vairākumā, panākot tobrīd neizšķirtu 1:1.

"Zinājām, ka pretī būs lieli un spēcīgi puiši. Pretuzbrukumu komanda, kas labi pietur ripu un pašaizliedzīgi aizsargājas," teica Manninens.

"Bija gaidāms, ka spēles līmenis pēc mača ar Norvēģiju pieaugs, un tā tas bija jau šīs cīņas sākumā. Bija zināmas Latvijas stiprās puses - tā ir bīstama pretuzbrukumu komanda, kas ļoti labi aizsargājas," norādīja Somijas izlases menedžeris Mika Kortelainens.

Turnīra turpinājumā Somija pirmdien spēkosies ar ASV (plkst. 20.20), bet Latvijai nākamās nedēļas sākumā paredzēta cīņa ar Norvēģiju (plkst. 16.20).

Somija turnīru piektdien sāka ar 5:0 uzvaru pret Norvēģiju, bet Latvija ar 1:4 piekāpās ASV hokejistiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu