Norvēģijas izlases kapteinis: Mums obligāti jāizcīna punkti spēlē pret Latviju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Norvēģijas valstsvienībai pirmdien, stājoties pretī Latvijai, ir ļoti svarīgi izcīnīt punktus, pēc uzvaras pār Lielbritāniju sarunā ar žurnālistiem atklāja Norvēģijas izlases kapteinis Matīass Ulimbs.

Norvēģija, izsējot trīs vārtu pārsvaru, tomēr spēja pārspēt Lielbritānijas hokejistus pēcspēles metienu sērijā un uzvarēja ar rezultātu 4:3 (1:0, 2:0, 0:3, 0:0, 1:0).

"Sākumā spēlējām savu spēli tā, kā tas bija paredzēts, daudz slidojām uz priekšu, bet tad trešā perioda pēdējās septiņās minūtēs sajutām spiedienu," maču pret Lielbritānijas hokejistiem raksturoja Ulimbs. "Arī sākām pārāk daudz domāt par sekām, bet tā vietā vajadzēja turpināt spēlēt ar pārliecību, kā mēs to darījām pirmajā trešdaļā."

Salīdzinot ar pirmo pasaules čempionāta spēli, kurā norvēģi atzina Somijas pārākumu ar 0:5, Ulimbs norādīja, ka komandas sniegums ir uzlabojies.

"Domāju, ka šoreiz spēlējām labāk," teica komandas kapteinis. "Visas šīs spēles, kurās uzvara ir no svara un pretī stājas labas komandas, ir ļoti svarīgas. Labi, ka izdevās šodien arī tikt pie diviem punktiem."

Pirmdien plkst.16.20 Latvija krustos nūjas ar Norvēģijas hokejistiem, un abām vienībām šis mačs ir ļoti svarīgs, jo Latvija divās aizvadītās spēlēs pagaidām nav tikusi pie punktiem, bet Norvēģija spēja izcīnīt uzvaru vien "bullīšos".

"Protams, rīt būs sīva cīņa. Latvija ir spēcīga komanda, ko viņi arī parādīja vakar pret Somiju," nākamo pretinieci Latviju raksturoja hokejists. "Tomēr rīt ir jauna diena un jauna spēle, kurā mums obligāti ir jāpaņem punkti, tāpēc tas viennozīmīgi būs atbildīgs mačs."

"Mums vēl būtu jāpiestrādā pie vairākuma, jāgūst lielāka pārliecība par to," norādīja Norvēģijas kapteinis. "Jā, ļoti labi pārvietojām ripu, veidojām komandas biedriem labas iespējas, tāpēc ceru, ka tā tas būs arī rītdien."

Tāpat Ulimbs minēja, ka šodien ļoti veiksmīgu spēli aizvadīja vienības vārtsargs Henriks Heukelanns, kurš kopā tika galā ar 21 pretinieku metienu. "Es teiktu, ka viņš pašlaik ir viens no labākajiem Eiropā spēlējošajiem vārtsargiem," Norvēģijas vārtu vīru paslavēja komandas kapteinis.

B apakšgrupā līdere ar sešiem punktiem divos mačos ir Somija, pa trīs punktiem vienā cīņā ir Čehijai, ASV un Zviedrijai, divus punktus divos dueļos guvusi Norvēģija, viens punkts divās cīņās ir Lielbritānijai, bet bez punktiem vienā un divās spēlēs ir Austrija un Latvija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu