Jonass izcīna desmito vietu Sardīnijas "Grand Prix"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pauls Jonass Portugāles "Grand Prix". Ilustratīvs attēls.
Pauls Jonass Portugāles "Grand Prix". Ilustratīvs attēls. Foto: Standing Construct Husqvarna Factory Racing

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien Itālijas pilsētā Riola Sardo ieņēma desmito vietu pasaules motokrosa čempionāta astotā posma - Sardīnijas Lielās balvas - prestižākās MXGP klases sacensībās.

Sacensības aizritēja karstos laikapstākļos sausā trasē.

Pēc starta vadībā izvirzījās slovēnis Tims Gajsers, kuram sekoja spānis Horhe Prado, savukārt aiz viņa - bijušais komandas biedrs Jonass, kurš sestdienas kvalifikācijā bija piektais. Jau pirmajā līkumā kritienu piedzīvoja francūzis Maksims Reno.

Tomēr 13 minūtes pirms brauciena beigām Jonasu pa iekšmalu apbrauca gan nīderlandietis Kalvins Flānderens, gan beļģis Žeremī Sīvers, bet pēcāk latvietis atkāpās uz 11.vietu. Flānderens brauciena beigās aizcīnījās līdz uzvarai, bet viņam sekoja Gajsers un Prado, kamēr Jonass finišēja devītajā vietā. Reno bija sestais.

Otrā brauciena startā pirmais projām aizbrauca Prado, bet aiz viņa bija Jonass, taču piektajā aplī latvietis zaudēja savu pozīciju Flānderenam. Vēlāk viņu apdzina cits nīderlandietis Glens Koldenhofs un latvietis atkal turpināja atkāpties.

Flānderens atkal aizvadīja teicamu braucienu un svinēja uzvaru, otrais finišēja Koldenhofs, bet trešais Prado, kamēr Gajsers samierinājās ar 12.vietu. "Husqvarna" rūpnīcas komandu pārstāvošais Latvijas motosportists Jonass bija desmitais.

Flānderenam abas uzvaras braucienos posmā deva 50 punktus un pirmo vietu, otrais ar 40 punktiem bija Prado, bet 35 punkti bija Koldenhofam. Jonass tika pie 23 punktiem un bija desmitais, taču tikpat punktu bija diviem augstāk esošajiem braucējiem, kuri bija tieši aiz Gajsera.

Kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem pārliecinošs līderis ar 367 punktiem ir Gajsers, 288 punkti ir Reno un 264 punkti Sīveram. Jonass sakrājis 172 punktus un ir desmitais.

Šosezon pasaules čempionātā paredzēti 20 posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu