Artis Ābols: Norvēģi vienmēr ir bijuši sīksti

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases trenera asistents Artis Ābols treniņā
Latvijas hokeja izlases trenera asistents Artis Ābols treniņā Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijai pirmdien pretī stāsies Norvēģijas hokejisti, kuri vienmēr bijuši sīksti pretinieki, sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas hokeja izlases galvenā trenera asistents Artis Ābols.

Pirmdien plkst.16.20 Tamperē uz ledus nūjas krustos Latvijas un Norvēģijas hokejisti.

Ābols uzsvēra, ka rīt laukumā būs redzama sīva cīņa, taču nav sagaidāma krasa atšķirība starp Latvijas iepriekšējo pretinieku somu spēles stilu un norvēģiem.

"Viņi vienmēr ir bijuši sīksti, tādi viņi noteikti arī būs rīt," teica treneris.

"Domāju, ka rīt tā spēle, ja salīdzina ar ASV un ar Somiju, būs kaut kas pa vidu."

Latvija, spēlējot pret Somiju, pārņēma pretinieku stilu un rādīja pragmatiskāku, lēnāku un pārdomātāku hokeju, un, kā atklāja Ābols, arī rītdien Latvija pieturēsies pie līdzīgas taktikas.

"Gribam būt organizētāki un agresīvāki mūsu "presingā", to mēs arī tagad treniņā darījām. Tajā pašā laikā, kad ripa būs zaudēta, mēs tai nedzīsimies pakaļ, kā tas bija vakar,"

Ābols raksturoja veidu, kādā Latvija rītdien spēlēs.

Norvēģija, izsējot trīs vārtu pārsvaru, vien pēcspēles metienu sērijā uzvarēja Lielbritāniju ar rezultātu 4:3. Galvenā trenera asistents norādīja, ka

"Spēles pirmajā daļā bija redzams, ka vakardienas spēle [pret Čehiju] uz britiem ir atstājusi lielu iespaidu, un viņi tomēr ir salīdzinoši gados komanda," norvēģu mača iznākumu pamatoja Ābols. "Tāpēc arī trešajā trešdaļā spēja atspēlēties. Divus vārtus norvēģi guva vairākumā, bet tas saka arī to, ka ir jāspēlē līdz galam."

Tāpat viņš izcēla, ka Norvēģijas izlases līderu trijnieku veido brāļi Matīass un Kens Andrē Ulimbi un Matss Roseli Ulsens, taču šis pats virknējums arī ielaida vārtus noslēdzošajā trešdaļā.

"Ņemsim vērā to, ka norvēģiem būs otrā spēle divās dienās, tas arī uz viņiem noteikti atstās iespaidu. Varbūt spēle nebija ātra, bet divas trešdaļas norvēģi ripu kontrolēja un viss ritēja mierīgā gaitā. Viņi domāja, ka nospēlēs tā arī līdz beigām," stāstīja galvenā trenera palīgs.

Ābols atklāja, ka vārtos atkal stāsies Elvis Merzļikins, savukārt Artūra Kuldas, kurš neliela savainojuma dēļ izlaida maču pret somiem, dalība nākamajā spēlē vēl ir zem jautājuma zīmes.

Runājot ar Latvijas žurnālistiem īsi pēc treniņa, Ābols vēl nevarēja apstiprināt Kristiāna Rubīna pievienošanos Latvijas valstsvienībai, taču uzsvēra, ka no Latvijas Hokeja federācijas puses ir izdarīts viss iespējamais, lai aizsargs varētu pievienoties izlasei. Tomēr neilgi pēc tam tapa zināms, ka Rubīnam viņa pārstāvētā Toronto "Maple Leafs" ir devusi atļauju doties palīgā Latvijai, un aizsargs pievienosies izlasei pirms mača pret Zviedriju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu