Video Bertāna pārstāvētā "Mavericks" iekļūst NBA Rietumu konferences finālā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džeilens Bransons (priekšplānā)
Džeilens Bransons (priekšplānā) Foto: Reuters/ScanPix

Dāvja Bertāna pārstāvētā Dalasas "Mavericks" komanda svētdien sasniedza Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Rietumu konferences finālu.

"Mavericks" svētdien izbraukumā ar rezultātu 123:90 pārspēja Fīniksas "Suns", triumfējot sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-3.

Regulārajā čempionātā "Suns" bija līgas labākā komanda ar 64 uzvarām 82 mačos, bet "Mavericks" pamatturnīru pabeidza ar 52 uzvarām un ceturto vietu Rietumos.

Rietumu konferences pusfināla sērijas pēdējā mačā Bertāns laukumā pavadīja 14 minūtes, taču punktus neguva, aizmetot garām trīs tālmetienus.

Latvieša kontā divas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, bloķēts metiens un +3 lietderības koeficients.

Uzvarētāju labā 35 punktus guva Luka Dončičs, kurš izcīnīja arī 10 atlēkušās bumbas, 30 punktus iemeta Spensers Dinvidijs, 24 pievienoja Džeilens Bransons.

"Suns" rindās rezultatīvākais ar 12 bija Kamerons Džonsons, 11 iemeta Devins Bukers, 10 pievienoja Kriss Pols

Sērijas septītajā spēlē "Mavericks" teju iznīcināja "Suns" - mača gaitā Dalasas pārsvars sasniedza pat 46 punktus.

Rietumu konferences finālā "Mavericks" spēkosies ar Goldensteitas "Warriors", kas pusfinālā pārspēja Memfisas "Grizzlies".

"Mavericks" sasniegusi Rietumu konferences finālu pirmo reizi kopš 2011. gada, kad komandai izdevās vienīgo reizi kluba vēsturē izcīnīt čempionu titulu.

Savukārt "Warriors" pēdējo 10 gadu laikā ir viena no labākajām komandām, kas piecreiz spēlējusi NBA finālā un trīsreiz izcīnījusi čempionu titulu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu