Foto ⟩ Bastianīni uzvar "MotoGP" posmā Lemānā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
MotoGP posms Lemānā
MotoGP posms Lemānā Foto: Reuters/EPA/AFP/AP/Scanpix

Itālijas motosportists Enea Bastianīni no "Gresini" komandas svētdien Lemānas trasē izcīnīja uzvaru pasaules motošosejas čempionāta sezonas septītā posma - Francijas "Grand Prix" - prestižākās "MotoGP" klases sacensībās.

Sestdien kvalifikācijā uzaru izcīnīja cits itālis Frančesko Banjaja ("Ducati Lenovo"), taču startā viņš piekāpās komandas biedram Džekam Milleram no Austrālijas. Pēc dažiem apļiem gan Banjaja pārņēma līderpozīciju no Millera.

Vēlāk pirmajās divās vietās bija abi itāļi, līdz septiņus apļus pirms finiša Banjaja pēc neveiksmīga manevra izbrauca ārpus trases un Bastianīni kļuva par līderi. Banjajas nedienas ar to nebeidzās un pakaļdzīšanās noslēdzās ar kritienu.

Bastianīni svinēja uzvaru, Millers finišēja otrais, bet pirmo trijnieku noslēdza spānis Aleišs Espargaro ("Aprilia"). Aiz pirmā trijnieka palika mājinieki Fabio Kvartararo ("Monster Energy Yamaha") un Žoans Zarko ("Pramac Ducati"), bet sestais bija titulētais spānis Marks Markess ("Repsol Honda").

Pagalam neveiksmīga sacīkste bija "Suzuki Ecstar" vienībai, jo avarēja abi komandu pārstāvošie spāņi Žoans Mirs un Alekss Rins.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 102 punktiem ir Kvartararo, 98 punkti ir Espargaro, bet 94 punktus guvis Bastianīni.

Šajā sezonā kalendārā paredzēts 21 posms un nākamais no tiem notiks pēc divām nedēļām Mudžello, Itālijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu