Lūsiņš trenera karjeru turpinās Vācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Lūsiņš
Edgars Lūsiņš Foto: No personīgā arhīva

Edgars Lūsiņš būs jaunais Vācijas augstākās hokeja līgas (DEL) kluba Brēmerhāfenes "Fischtown Pinguins" vārtsargu treneris, pirmdien ziņo klubs.

Klubs ziņo, ka darbā ir pieņemts vārtsargu treneris Lūsiņš, kuram ir ne tikai liela pieredze Kontinentālās hokeja līgas klubā Rīgas "Dinamo", bet kurš arī pats ir komandā stāvējis vārtos.

"Patiesībā es nekad nebiju pilnībā aizgājis prom, mana saikne ar Brēmerhāfeni nekad nebija pārtrūkusi, un esmu vēl jo vairāk gandarīts, ka tagad atkal varu būt ''seit," saka Lūsiņš, kurš šopavasar bija Oļega Sorokina vadītās Latvijas U-18 izlases vārtsargu treneris.

Lūsiņš Brēmerhāfenes klubā spēlēja 2009./2010.gada sezonā, kad Vācijas otrajā bundeslīgā vārtos stājās 33 reizes, vidēji mačā savos vārtos ielaižot 2,8 ripas.

Klubs uzsver, ka šis ir kārtējais solis, lai klubs tuvotos profesionāliem standartiem, pagājušajā sezonā treneru korpusā iesaistot fiziskās sagatavotības treneri Ēli Parviainenu.

Savukārt vārtsargu trenera piesaistīšana bija abu kluba vārtsargu vēlme.

2021./2022.gada sezonā Brēmerhāfenes klubs pamatturnīrā ieņēma sesto vietu, bet izslēgšanas spēlēs piedzīvoja zaudējumu ceturtdaļfinālā.

Lūsiņš vārtsargu trenera karjeru sāka 2014./2015.gada sezonā Latvijas U-18 un U-20 izlasēs, šīm izlasēm palīdzot arī vēlāk. No 2018. līdz 2020.gadam viņš bija vārtsargu treneris kluba "Prizma" sistēmā, bet 2020./2021.gada sezonu viņš pavadīja Austrijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu