Kens Bloks nolēmis iekarot Paikspīku ar Porsche "Rozā cūkas" mantinieku

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Porsche 911 SVRSR Hoonipigasus
Porsche 911 SVRSR Hoonipigasus Foto: Publicitātes foto

26.jūnijā Kolorādo štatā norisināsies vienas no senākajām sacensībām uz planētas - braukšana pretī Paikspīkas virsotnei. Šogad tajās nolēmis piedalīties arī rallija, rallijkrosa un citu autosporta disciplīnu braucējs, amerikānis Kens Bloks, kuru daudzi vislabāk pazīst pēc atraktīvajiem Gymkhana video, kas Youtube noskatīti miljoniem reižu. 

Hoonipigasus. Tā nodēvēts Kena Bloka jaunākais kaujas auto, ar kuru viņš cer gūt uzvaru absolūtajā ieskaitē šā gada Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībās. Ekstrēmo Porsche 911 SVRSR automobili būvējuši BBi Autosport meistari sadarbībā ar Mobil 1, kā Formula 1 inženieri parūpēsies par visu agregātu pienācīgu eļļošanu.

Porsche 911 SVRSR ir unikāls sacīkšu auto ar vidū iebūvētu 1400 zirgspēku twin-turbo motoru, kas darbināms ar metanolu un kura jauda tiek novadīta pilnpiedziņas sistēmai. Mašīna sver 1000 kilogramus.

Par neparasto ārējo noformējumu jāpateicas ielu māksliniekam Trevoram Endrjū, kas attiecīgajās aprindās pazīstams ar pseidonīmu Guccighost. Viņš par iedvesmas avotu izvēlējies leģendāro 1971. gada Porsche 917/20, kas arī bija rozā krāsā un tamdēļ iemantoja nosaukumu "Rozā cūka".

Porsche 911 SVRSR Hoonipigasus
Porsche 911 SVRSR Hoonipigasus Foto: Publicitātes foto

"Pikspīkas kalnā braukšanas sacensības ir iemesls, kāpēc es esmu rallija braucējs," sacīja Bloks. "To pilotu vidū, kuri ir startējuši un uzvarējuši šajā kalnā, ir daudzi mani elki: Valters Rērls, Ari Vatanens, Mišela Moutona, Sebastjans Lēbs un Rods Millens. Es vienmēr esmu vēlējies iespēju startēt Pikes Peak sacīkstēs un sacensties par uzvaru kopējā ieskaitē. Tā kā mūsu komanda un BBi Autosport radīja šo apbrīnojamo Porsche, mums ir labas izredzes, un, ņemot vērā Trevora mežonīgo krāsojumu, ko iedvesmojis viens no slavenākajiem Porsche vēsturē, mūs būs grūti nepamanīt. Esmu gandarīts par dalību šajās ikoniskajās sacīkstēs un esmu gatavs izaicinājumam pievienot savu vārdu tiem, kuri guvuši uzvaru šajās tehniski vissarežģītākajās kalnā braukšanas sacensībās uz planētas."

100. jubilejas Pikes Peak International Hill Climb sacensības šogad norisināsies 26.jūnijā.

Porsche 917/20
Porsche 917/20 Foto: Porsche

Var piebilst, ka Kens Bloks jau iepriekš ir braucis Paikspīkas virsotnē. Sacensību režīmā viņš to darījis ar N grupas Subaru Impreza automašīnu, bet 2017. gadā Bloks pretī kalna virsotnei traucās savā 1400 zirgspēku Ford Hoonicorn un tā radīja šova filmu Climbkhana. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu