Bļugers vēl nav izlēmis par pievienošanos izlasei, Veinbergs pagaidām nedodas mājās

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers.
Teodors Bļugers. Foto: Reuters / Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Pitsburgas "Penguins" centrs Teodors Bļugers vēl nav pieņēmis lēmumu, vai šopavasar pievienosies Latvijas hokeja izlasei pasaules čempionātā Somijā, noskaidroja TVNET.

"Penguins" Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā agrā pirmdienas rītā pēc Latvijas laika viesos ar rezultātu 3:4 (1:1, 2:1, 0:1, 0:1) piekāpās Ņujorkas "Rangers", atzīstot arī pretinieku pārākumu sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-4.

Latvijas izlases menedžeris Rūdolfs Kalvītis pirmdien sazinājās ar Bļugeru, taču uzbrucējs lūdza vēl nedaudz laika, lai pieņemtu gala lēmumu, vai šopavasar doties palīgā valstsvienībai, uzzināja TVNET.

Otrdienas pievakarē pirmo treniņu uz ledus kopā ar komandu aizvadīja NHL kluba Toronto "Maple Leafs" aizsargs Kristiāns Rubīns, kurš no rīta ielidoja Helsinkos, bet vēlāk mēroja ceļu ar auto uz Tamperi.

Ledus treniņā piedalījās Rubīns, no savainojuma atlabstošais aizsargs Artūrs Kulda, čempionātam nepieteiktais uzbrucējs Klāvs Veinbergs un vārtsargs Gustavs Dāvis Grigals.

Līdz ar Bļugera pārdomu laiku, neviennozīmīgā situācijā nonācis 19 gadus vecais Veinbergs. Līdz šim viņš un cits uzbrucējs Oskars Lapinskis bija vienīgie spēlētāji, kuri nebija iekļauti Latvijas izlases pieteikumā čempionātam.

Pieteikumā ir 25 vietas, bet šobrīd aizpildītas 24 (jo pirmdien tika pieteikts Rubīns). Lapinskis jau devies mājās, bet Veinbergs turpina trenēties ar komandu. Ja Bļugers tomēr nolems šogad atteikt izlasei, pieteikumā iekļaus Veinbergu.

Foto: Pasaules čempionāts hokejā: Latvija - Norvēģija

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu sāka ar zaudējumiem 1:4 pret ASV un 1:2 pret Somiju, bet pirmdien izcīnīja pirmo uzvaru, ar 3:2 pārspējot Norvēģiju.

Nākamajā mačā latviešiem ceturtdien jātiekas ar Čehiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu