Rubīns: Man bija svarīgi uzkāpt uz ledus

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristiāns Rubīns
Kristiāns Rubīns Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlases aizsargam Kristiānam Rubīnam otrdien, ierodoties Tamperē, bija svarīgi aizvadīt treniņu uz ledus, sarunā ar žurnālistiem teica pats hokejists.

Rubīns ieradās Tamperē tikai šorīt, un, kamēr pārējiem Latvijas izlases hokejistiem otrdien ir dota brīvdiena, viņš aizvadīja treniņu kopā ar Artūru Kuldu, Klāvu Veinbergu un Gustavu Dāvi Grigalu.

"Fiziski jūtos tīri "okei"," pēc treniņa teica hokejists. "Protams, diezgan garš lidojums un neesmu īsti izgulējies, bet man bija svarīgi šodien uzkāpt uz ledus, lai fiziski sajustu nedaudz lielāko laukumu. Arī patrenēties, lai šodien būtu saldāks miegs."

Viņš norādīja, ka pēc šodien aizvadītā treniņa rītdien būs vieglāk kāpt uz ledus jau kopā ar visu komandu un gatavoties mačam pret Čehiju. "Domāju, ka tas ir svarīgi ne tikai fiziski, bet arī mentāli, tomēr rītdien treniņš ir ar komandu, arī pašam vieglāk iejusties, tajā pašā laikā pēdējo reizi uz laukuma biju sestdien, tās ir trīs dienas un īpaši vēl garais lidojums pa vidu var atstāt spēcīgu ietekmi," atklāja Rubīns.

Hokejists arī stāstīja, ka, lai gan nokļūšana Tamperē nebija tik gara, īss bijis periods, lai sapakotu visas mantas pēc tam, kad Toronto "Maple Leafs" zaudēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā.

Foto: Pasaules čempionāts hokejā: Latvija - Norvēģija

Rubīns par labu tam, lai pievienoto izlasei, bija izlēmis jau iepriekš, taču lēmuma īstenošanu aizkavēja izsaukums uz NHL vienību, kamēr tā cīnījās "play-off" pirmajā kārtā. "Jā, jau pirms tam biju izdomājis, ka gadījumā, ja sezona beidzas ātrāk, tad došos uz izlasi, bet tobrīd es biju ar viņiem ["Maple Leafs"], un tajā laikā tā bija prioritāte. Diemžēl notika tā, kā tas notika," skaidroja aizsargs.

Jau ceturtdien Latvija stāsies pretī Čehijai, un sagaidāms, ka tad laukumā dosies arī Rubīns, kurš pēdējo spēli aizvadīja 30.aprīlī. "Par to neesmu satraucies. Mums bija diezgan labi treniņi, kamēr es biju rezerves sastāvā. Tur tomēr visi ir parūpējušies par to, lai mēs būtu tajā laikā gatavi palīdzēt komandai," piebilda Rubīns.

 

Līdz ar Rubīna pievienošanos Latvijas izlasē tagad ir deviņi aizsargi, tomēr pēc hokejista domām tas valstsvienībā tikai rosinās veselīgu konkurenci. "Sezonā parasti ir desmit vai 11 aizsargi, bet būs interesanti," noteica hokejists. "Būs sīva un jauna konkurence, ko es uztveru pozitīvi."

Latvijas hokeja izlase pasaules čempionātu sāka ar zaudējumiem 1:4 pret ASV un 1:2 pret Somiju, bet pirmdien izcīnīja pirmo uzvaru, ar 3:2 pārspējot Norvēģiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu