Fāzelam dots mājiens nedoties uz pasaules čempionātu Somijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Renē Fāzels
Renē Fāzels Foto: iihf

Bijušajam Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) prezidentam Renē Fāzelam dots mājiens nedoties uz Somijā notiekošo pasaules čempionātu, vēsta vairāki Somijas mediji un "Inside the Games".

Tas saistīts ar Fāzela ciešajām attiecībām ar Krieviju un viņa draudzību ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu.

Krievijas un Baltkrievijas izlases Krievijas izvērstās karadarbības dēļ Ukrainā ir atstādinātas no dalības pasaules čempionātā. Tāpat Krievijai atņemtas tiesības rīkot 2023. gada pasaules čempionātu, kas tika paredzēts Sanktpēterburgā.

Fāzels pēc IIHF prezidenta amata atstāšanas kļuva par organizācijas Goda prezidentu un ir saņēmis ielūgumu uz pasaules čempionātu, taču viņam dots mājiens, ka Somijā viņu redzēt nevēlas.

"Viņš ir saņēmis oficiālu uzaicinājumu, bet es zinu, ka viņam neoficiāli dots mājiens, ka būtu labāk, ja viņš neierastos," Yle sacīja Somijas Hokeja federācijas izpilddirektors Mati Nurminens.

Fāzels savu darbību hokeja funkcionāra amatā turpināšot Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), ieņemot KHL attīstības un stratēģijas konsultanta posteni. IIHF Ētikas padome šo lietu izmeklē. Pats Fāzels gan noliedzis, ka viņu saista līgumattiecības ar KHL.

IIHF Fāzels vadīja no 1994. līdz 2021. gadam.

Fāzels ir arī viens no tiem cilvēkiem hokeja sabiedrībā, kurš neatbalstīja sankcijas pret Krieviju un Baltkrieviju.

"Karš nevar mazināt manu mīlestību pret Krieviju," uzsvēra Fāzels. "Es mīlu krievus. Tagad notiekošajam nav nekāda sakara ar sportu."

Foto: Latvijas hokeja izlases jestrā fotosesija

Bijušais Somijas premjerministrs un ārlietu ministrs Aleksanders Stubs sociālajos tīklos Fāzelu nosaucis par "globālās hokeja ģimenes apkaunojumu". Viņš arī norādīja, ka vēlētos Fāzelu redzēt Eiropas Savienības (ES) sankciju sarakstā.

"Aizkulisēs viņam ir laipni norādīts, ka varbūt viņam vajadzētu nopietni apdomāt savu ierašanos pasaules čempionātā," pauda Nurminens.

Bijušais IIHF viceprezidents Kalervo Kummola "MTV UUtiset" sacījis: "Viņš nebija pilnībā pārliecināts par savu došanos uz Tamperi. Viņš vēlētos, bet IIHF par to var nebūt sajūsmā. Nezinu, kāds būs galīgais lēmums, bet turnīram būs labāk, ja viņš neieradīsies. Apbrīnojami, ka cilvēks no Šveices var būt tik prokrievisks."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu