Krosbijs atklāj, cik sezonas viņš vēl plāno spēlēt NHL

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sidnijs Krosbijs
Sidnijs Krosbijs Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētās Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Pitsburgas "Penguins" zvaigzne kanādietis Sidnijs Krosbijs plāno spēlēt vēl vismaz trīs sezonas.

2012. gadā Krosbijs vienojās ar "Penguins" par 12 gadu un 104,4 miljonu ASV dolāru līgumu, kas noslēgsies pēc 2024./25. gada sezonas.

"Vēl trīs sezonas pavisam noteikti," NHL mājaslapā citēts Krosbijs. "Pēc tam redzēsim. Nevēlos skriet pārāk tālu. Trīs - noteikti."

34 gadus vecais Krosbijs šosezon NHL regulārajā čempionātā 69 mačos guva 31 vārtus un veica 53 rezultatīvas piespēles.

Atšķirībā no Krosbija, kuram ir spēkā līgums ar "Penguins" uz vēl trim sezonām, šovasar par brīvajiem aģentiem kļūs ilggadējās komandas zvaigznes krievs Jevgeņijs Malkins un kanādietis Kriss Letangs.

Šis trio - Krosbijs, Malkins un Letangs - kaldināja "Penguins" triumfu Stenlija kausa izcīņā 2009., 2016. un 2017. gadā.

Malkinam un Letangam ir 35 gadi. Malkins uzskata, ka viņš arī vēl vismaz trīs sezonas varētu spēlēt, bet Letangs ir pārliecināts, ka viņš mierīgi spēlēs vēl četras un pat piecas sezonas.

Ceļgala traumas dēļ Malkins šosezon nespēlēja līdz pat 11. janvārim. Regulārajā čempionātā 41 spēlē viņš sakrāja 42 rezultativitātes punktus (20+22).

Malkins paudis vēlmi noslēgt karjeru "Penguins" komandā, kurā viņš pavadījis jau 16 sezonas. 

"Es mīlu šo pilsētu un komandas fanus. Saprotu šo biznesu. Ja komanda vēlās jaunas asinis, jaunus čaļus, tad sakiet man - tev jādodas tālāk. Viss kārtībā. Tomēr ceru, ka karjeru noslēgšu šeit," norādīja Malkins.

Letangs šosezon aizvadīja savu rezultatīvāko sezonu karjerā - 78 spēlēs 68 punkti (10+58).

"Vienmēr galvenais mērķis ir bijis palikt šeit un spēlēt Pitsburgā. Nezinu, ko sagaidīt. Centos šeit uzbūvēt kaut ko labu. Vienkārši vēlos turpināt to darīt," sacīja Letangs.

Bļugera pārstāvētā "Penguins" nesen izstājās no šis sezonas Stenlija kausa izcīņas turnīra, pazaudējot 3-1 vadību un sērijā piekāpjoties Ņujorkas "Rangers" ar 3-4.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu