"Mati stāv gaisā!" Latvijas hokeja fani sašutuši par alus cenām Somijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Līdzjutēji Pasaules hokeja čempionāta spēlē starp Latvijas un ASV valstsvienībām ''Nokia'' arēnā Tamperē.
Līdzjutēji Pasaules hokeja čempionāta spēlē starp Latvijas un ASV valstsvienībām ''Nokia'' arēnā Tamperē. Foto: Edijs Pālens/LETA

Kādreiz bija slavens teiciens, ka hokejs bez alus ir daiļslidošana. Atspirdzinoši dzērieni nav mazsvarīga daļa sporta fanu kultūrā. Ieraksti sociālajos tīklos liecina, ka Latvijas hokeja fani ir sašutuši par alus cenām pasaules čempionāta norises vietā Somijā.

"Vakardien apmeklējot Tamperes pabus [krogus], mazliet mati stāv gaisā no cenām, kādas ir par dzērieniem apkārt "Nokia" arēnai. Varbūt kāds var padalīties, kur ir +/- normālas cenas par dzērieniem?" Tā Latvijas hokeja fanu grupā Facebook vietnē raksta sašutis līdzjutējs vārdā Toms.

Turpinoties diskusijai, izslāpušais Latvijas hokeja līdzjutējs izklāstīja cenu politiku Tamperes krodziņos. Lai iemalkotu vienu bundžu, pudeli vai kausu alus, jārēķinās ar aptuveni 9-10 eiro.

"Fanu zonā... par 0,33 bundžu € 9.00, par 0,5 alus €10. Vakardien izstaigājām pabus [krogus] kaut kādus trīs. Divos no tiem par divām pintēm alus € 20," norādīja Latvijas hokeja līdzjutējs Toms.

Beigās izdevies atrast krodziņu, kurā par diviem dzērieniem bija jāmaksā 10 eiro. "Tā vēl bija pieņemama cena, bet nu pabs bija tāds +/- divas zvaigznes no piecām."

Kā ziņo Latvijas sporta žurnālisti no Tamperes, hokeja hallē alus maksā 8,90 eiro. Arī pudele ūdens nav lēts prieks - cena ir 3 eiro. Picas šķēle maksā 6 eiro.

Foto: Aculiecinieka foto

Arī naktsmītnes Tamperē maksā prāvu summu. Uz teju visu pasaules čempionāta norises laiku vienai personai naktsmītnes īres cena 1300 eiro ir bijis izdevīgs piedāvājums. Divas personas īrējušas naktsmītni par 3200 eiro.

Naktsmītņu rezervēšanas uzņēmumā "Airbnb" atrodams piedāvājums laika posmā no 22. līdz 28. maijam izīrēt apartamentus par 281 eiro, taču pārsvarā cenas ir sākot no 500 eiro un uz augšu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu