Video un foto ⟩ Norvēģijas hokejisti saspringtā cīņā pārspēj Austriju; Francija "trillerī" uzveic Itāliju

CopyDraugiem X Whatsapp

Norvēģijas un Francijas vīriešu hokeja izlases trešdien Tamperē un Helsinkos svinēja uzvaras pasaules čempionāta ceturtās kārtas spēlēs.

Norvēģija, kas pirmdien B apakšgrupas mačā zaudēja Latvijai, trešdien ar 5:3 (1:1, 2:1, 2:1) uzvarēja Austriju.

Mača septītajā minūtē austriešus vadībā izvirzīja Dominiks Hainrihs, kurš vairākumā izpildīja tālu un precīzu metienu. Norvēģi saņēma vēl vienu sodu, taču tas netraucēja 45 sekundes vēlāk Matsam Roseli Ulsenam mazākumā izslidot vienam pret vārtsargu un panākt 1:1.

Otrajā periodā pēc nospēlētām 55 sekundēm Andrēass Martinsens ar metienu no asa leņķa panāca 2:1 norvēģu labā, bet sešas minūtes vēlāk Lukass Haudums ar zibenīgu raidījumu no iemetienu apļa vairākumā izlīdzināja rezultātu. Perioda otrajā pusē Martins Roimarks atgrieza Norvēģijas izlasi vadībā.

Trešās trešdaļas trešajā minūtē Patriks Vimmers par sitienu galvas un kakla rajonā uz nepilnām piecām minūtēm atstāja Austriju mazākumā. Norvēģijas vairākumam tuvojoties beigām, Ulsens pēc piespēles no aizvārtes nostiprināja savu izlasi vadībā.

Tiesa, četras minūtes pirms pamatlaika beigām Šnaiders ar metienu tukšā vārtu stūrī vēlreiz samazināja Norvēģijas izlases pārsvaru, bet pēdējā minūtē ripu tukšos austriešu vārtos iemeta Martins Ronnilds.

Vēlāk šajā apakšgrupā būs divu Skandināvijas smagsvaru duelis, mājiniecei Somijai spēkojoties ar Zviedriju.

B apakšgrupā pa deviņiem punktiem trīs spēlēs guvušas Zviedrija un Somija, pa pieciem punktiem trīs un četrās cīņās ir ASV un Norvēģijai. Četrus punktus trīs dueļos guvusi Čehija, pa trīs punktiem trīs un četrās cīņās ir Latvijai un Austrijai, kamēr Lielbritānija trīs mačos tikusi pie punkta.

Tikmēr Francija A apakšgrupas mačā ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0) papildlaikā uzvarēja Itāliju.

Spēles 15.minūtē Luka Frigo mazākumā atbruņoja pretiniekus viņu aizsardzības zonā, izgāja viens pret vārtsargu un izvirzīja itāļus vadībā. Šie gūtie vārti tuvināja Itāliju negaidītai uzvarai, taču 66 sekundes pirms pamatlaika beigām, spēlējot bez vārtsarga, Saša Treijē panāca 1:1.

Cīņa turpinājās papildlaikā, kurā pēc 64 nospēlētām sekundēm Igo Galē izrāva Francijas izlasei uzvaru, netraucēdams saņemdams ripu pretī vārtiem un raidīdams to tīklā - 2:1.

Vakarā A apakšgrupas spēli aizvadīs Šveice un Slovākija.

Helsinku grupā pa deviņiem punktiem trīs spēlēs ir Kanādai un Šveicei, pa sešiem punktiem trīs cīņās guvušas Dānija un Vācija. Francijai ir pieci punkti četrās cīņās, Slovākija guvusi trīs punktus trīs dueļos, Itālijai ir viens punkts četros mačos, bet Kazahstāna aizvadījusi trīs spēles un pagaidām ir bešā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu