Video un foto ⟩ Zviedrijas hokejisti "bullīšos" pārspēj Somiju; Šveice izmanto Slovākijas kļūdas

CopyDraugiem X Whatsapp

Zviedrijas vīriešu hokeja izlase trešdien pasaules čempionāta mačā Tamperē uzvarēja meistarsacīkšu saimnieci Somiju. Tikmēr otrā apakšgrupā Helsinkos ceturto uzvaru četrās spēlēs izcīnīja Šveice.

Zviedrija bija pārāka pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 3:2 (1:0, 0:2, 1:0, 0:0, 1:0).

Zviedri pirmajā periodā divas reizes spēlēja mazākumā, taču tas netraucēja pēc pirmajām 20 minūtēm atrasties vadībā ar 1:0. Vārtus spēles 12.minūtē guva Adams Lāšons, kurš apslidoja pretinieku vārtus un iebakstīja ripu stūrī.

Otrā perioda pirmajā pusē somi guva divus vārtus ar divu minūšu starpību un pārņēma vadību. Vispirms pretuzbrukumā pēc Miko Lehtonena uzmetiena ripu caur kājsargiem izlaida Magnuss Helberjs, bet vēlāk pie vārtu stūra nūju ripai pielika Sami Vatanens - 2:1.

Trešā perioda septītajā minūtē Jūels Kellmans pēc komandas biedra metiena no zilās līnijas vārtu priekšā pielaboja ripas lidojuma virzienu un panāca 2:2. Pamatlaikā un pēc tam papildlaikā vārti netika gūti un skandināvu grandi uzvarētāju noskaidroja pēcspēles metienu sērijā.

"Bullīšos" Helberjs palika nepārspēts, bet Harri Seteri vienīgais sarūgtināja Ēmils Bemstrēms, kurš atnesa zviedriem uzvaru.

Jau ziņots, ka pirms tam Norvēģija, kas pirmdien B apakšgrupas mačā zaudēja Latvijai, trešdien ar 5:3 (1:1, 2:1, 2:1) uzvarēja Austriju.

B apakšgrupā līdere ar 11 punktiem četrās spēlēs ir Zviedrijai, kurai ar desmit punktiem četros mačos seko Somija. Pa pieciem punktiem trīs un četrās cīņās ir ASV un Norvēģijai. Četrus punktus trīs dueļos guvusi Čehija, pa trīs punktiem trīs un četrās cīņās ir Latvijai un Austrijai, kamēr Lielbritānija trīs mačos tikusi pie punkta.

Šveice A apakšgrupā ar rezultātu 5:3 (1:1, 2:1, 2:1) pārspēja Slovākiju.

Mačā, kurā viens no tiesnešiem bija Andris Ansons, tika piešķirtas kopumā 53 soda minūtes, 43 no tām Šveicei. Metienos gan šveiciešiem gandrīz divtik vairāk raidījumu - 30:16.

Šveicieši jau 20.sekundē nonāca mazākumā, taču tas netraucēja Denisam Malginam pusminūti vēlāk panākt 1:0. Slovāki vidusszonā neuztvēra ripu un Malgins saņēma Piusa Zutera piespēli, izdarot veiklu un precīzu metienu. Perioda vidū Milošs Romans pretuzbrukumā saņēma atlēkušo ripu un raidīja to mērķī - 1:1.

Dominiks Egli otrā perioda ceturtajā minūtē izvirzīja šveiciešus vadībā, bet nepagāja ne divas minūtes, kad Jurajs Slafkovskis ar žiglu metienu no iemetienu apļa panāca 2:2. Perioda 13.minūtē Timo Maiers, tikko kā izcietis sodu, no soliņa aizskrēja viens pret Adamu Hūsku un atgrieza Šveici vadībā.

Otrajā periodā abas izlases noraidījās kopumā astoņas reizes, bet nevieni no vārtiem netika gūti, kad kāda no komandām bija vairākumā.

Trešās trešdaļas sestajā minūtē Niko Hišīrs raidīja ripu caur Hūskas kājsargiem un nostiprināja vadību, taču perioda vidū pēc Samuela Takāča metiena ripa no šveiciešu hokejista ielidoja vārtos - 4:3.

Pagalam nepatīkamā situācijā Šveice nonāca 14.minūtē, kad Mihaels Fora par sitienu pretiniekam saņēma sodu, kas slovākiem ļāva piecas minūtes spēlēt vairākumā. Vēl viens noraidījums deva Slovākijai iespēju spēlēt piecatā pret trijiem, taču abas izdevības tika izniekotas.

Pamatlaika priekšpēdējā minūtē slovāki par spēles laika vilcināšanu nonāca mazākumā, taču turpināja spēlēt bez vārtsarga, kas Fabrisam Hercogam 24 sekundes pirms finālsvilpes ļāva raidīt ripu tukšos vārtos - 5:3.

Pirms tam Francija A apakšgrupas mačā ar 2:1 (0:1, 0:0, 1:0, 1:0) papildlaikā uzvarēja Itāliju.

Helsinku grupā līdere ar 12 punktiem četrās spēlēs ir Šveice, deviņus punktus trīs dueļos guvusi Kanāda, bet pa sešiem punktiem trīs cīņās nopelnījušas Dānija un Vācija. Francijai ir pieci punkti četrās cīņās, Slovākija guvusi trīs punktus četros dueļos, Itālijai ir viens punkts četros mačos, bet Kazahstāna aizvadījusi trīs spēles un pagaidām ir bešā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu