Zviedrija un Somija pastiprina sastāvu ar spēlētājiem no NHL

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Miro Heiskanens
Miro Heiskanens Foto: AFP/SCANPIX

Zviedrijas un Somijas hokeja izlases, kas spēlē vienā apakšgrupā ar Latviju pasaules čempionātā, sastāvu pastiprinājušas ar spēlētājiem no Nacionālās hokeja līgas (NHL).

Zviedrijai pievienojies 24 gadus vecais Karls Grundstrēms (Losandželosas "Kings") un 22 gadus vecais Jakobs Petersons (Dalasas "Stars"). Abi ir uzbrucēji.

Grundstrēms šosezon NHL regulārajā čempionātā 54 spēlēs guva deviņus vārtus un veica piecas rezultatīvas piespēles. "Play-off" turnīrā sešos mačos viņa kontā četri punkti (3+1).

Petersons savā NHL debijas sezonā pamatturnīrā 65 spēlēs nopelnīja 17 punktus (12+5), bet Stenlija kausa izcīņā trīs spēlēs viņš ar rezultativitāti neizcēlās.

Zviedrijas izlasi pasaules čempionātā Grundstrēms un Petersons pārstāvēs pirmo reizi.

Savukārt pasaules čempionāta mājiniecei Somijai talkā nāks divi aizsargi no NHL kluba Dalasas "Stars" - Esa Lindels un Miro Haiskanens.

27 gadus vecais Lindels šosezon NHL regulārajā čempionātā 76 spēlēs atzīmējās ar 25 punktiem (4+21), bet "play-off" turnīrā septiņos mačos ar 0+2.

22 gadus vecais Heiskanens šosezon bija viens no vadošajiem "Stars" aizsargiem. Regulārajā čempionātā viņš 70 mačos sakrāja 36 punktus (5+31).

Stenlija kausa izcīņā septiņās spēlēs Heiskanens izcēlās ar trim punktiem (1+2).

Jau ziņots, ka Latvijas izlase pasaules čempionāta grupu turnīrā ar 1:2 piekāpās Somijai, bet ar Zviedriju mūsējie spēkosies pamatturnīra noslēgumā 24. maijā plkst. 12.20.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu