Veinbergs: Visu laiku bija tāda kutinoša sajūta - būs vai nebūs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas uzbrucējs Klāvs Veinbergs līdz brīdim, kad uzzināja, ka Teodors Bļugers nedosies uz pasaules čempionātu, visu laiku dzīvojis gaidās par to, vai tiks pie iespējas spēlēt meistarsacīkstēs, sarunā ar žurnālistiem teica hokejists.

Pēc tam, kad tapa zināms, ka Latvijas izlasei palīgā nedosies Teodors Bļugers, valstsvienības sastāvā pasaules čempionātam tika iekļauts arī Veinbergs, kurš sarunā ar žurnālistiem īsi īsi un pārliecināti teica, ka ir gatavs debijai Latvijas izlasē pasaules čempionātā.

19 gadus vecais uzbrucējs norādīja, ka kopš ierašanās Somijā atlicis vien trenēties un gaidīt līdz brīdim, kad tika paziņots Bļugera lēmums.

"Visu laiku bija tāda kutinoša sajūta - būs vai nebūs," stāstīja Veinbergs. "Ko Bļugers teiks, vai brauks vai nebrauks. Gaidīju un trenējos - tādā garā arī dzīvoju. Nezināju, vai braukšu mājās vai palikšu ar izlasi. Gaidīju, gaidīju un sagaidīju."

"Manā gadījumā, es centos vienkārši atslābināties un par to pārāk daudz nedomāt, jo es sapratu, ka viss ir Bļugera rokās. Kā viņš izlems, tā arī būs," tā gaidīšanas procesu raksturoja uzbrucējs.

Šovakar mačā pret Čehiju laukumā atgriezīsies Artūrs Kulda, kurš izlaida iepriekšējās divas spēles pret Somiju un Norvēģiju. Veinbergs arī atzina, ka pagaidām nezina, vai tiešām tiks pie iespējas doties laukumā, jo to treneri paziņos pirms spēles.

Uzbrucējs teica, ka par viņa lomu izlasē, lai spriež treneri, taču hokejists nosauca uzdevumus, kas viņam būtu jāizpilda, ja tiks pie iespējas kāpt uz ledus spēlē pret čehiem. "Laba spēle aizsardzībā, veidot iespējas pie pretinieku vārtiem un pēc iespējas mazāk kļūdīties," tā Veinbergs raksturoja laukumā paveicamo.

Piektdien Latvija cīnīsies ar Austriju, svētdien latvieši pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs otrdien ar maču pret Zviedriju.

B apakšgrupā līdere ar 11 punktiem četrās spēlēs ir Zviedrijai, kurai ar desmit punktiem četros mačos seko Somija. Pa pieciem punktiem trīs un četrās cīņās ir ASV un Norvēģijai. Četrus punktus trīs dueļos guvusi Čehija, pa trīs punktiem trīs un četrās cīņās ir Latvijai un Austrijai, kamēr Lielbritānija trīs mačos tikusi pie punkta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu