Video ⟩ ASV hokejisti tikai otrajā periodā salauž Lielbritānijas pretestību

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

ASV vīriešu hokeja izlase piektdien Tamperē svinēja uzvaru pasaules čempionāta ceturtajā spēlē.

Amerikāņi ar rezultātu 3:0 (0:0, 1:0, 2:0) uzvarēja Lielbritānijas valstsvienību.

Mača favorītei ASV pirmajā periodā vārtus liedza gūt mazākumā pavadītās astoņas minūtes. Amerikāņi vadību ieguva vien otrā perioda devītajā minūtē, kad Bens Maiers laboja Endrū Pīka mestās ripas lidojuma virzienu.

Trešā perioda pirmajās četrās minūtēs Kīfers Belouss guva divus vārtus vairākumos un nostiprināja ASV izlases vadību. Vispirms viņš no asa leņķa meta tukšā vārtu stūrī, bet pēc tam izcēlās ar nekļūdīgu raidījumu no iemetienu apļa.

Vārtsargs Džeremijs Sveimens atvairīja visas 17 Lielbritānijas hokejistu mestās ripas, kamēr paši ASV hokejisti izpildīja 41 metienu pa Džeksona Vistla sargātajiem vārtiem.

Plkst.20.20 šajā pašā apakšgrupā spēkosies Latvija un Čehija, izlasēm noslēdzot ceturto spēļu kārtu.

B apakšgrupā līdere ar 11 punktiem ir Zviedrijai, kurai ar desmit punktiem seko Somija, bet tālāk ar astoņiem punktiem ir ASV. Četrinieku ar pieciem punktiem noslēdz Norvēģija, četrus punktus guvusi Čehija, pa trīs punktiem ir Latvijai un Austrijai, kamēr Lielbritānija tikusi pie punkta.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas atšķirībā no pagājušā gada pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Slovēnija un Ungārija.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies līdz 29.maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu