Foto un video ⟩ Somi sagādā britiem vēl vienu sauso zaudējumu; Vācijas - Itālijas spēlē "vārtu lietus"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Somijas un Vācijas hokejisti piektdien svinēja uzvaras pasaules čempionātā Somijā mačos.

Somija B grupas spēlē "Nokia Arena" Tamperē ar 6:0 (2:0, 2:0, 2:0) pieveica Lielbritāniju.

Rezultātu septītajā minūtē atklāja Niklass Frimans, izvirzot vadībā Somijas izlasi, bet rezultāta starpību 12.minūtē dubultoja Jūso Hietanens. Arī otrajā periodā somi iemeta divas ripas oponentu vārtos, izceļoties Valteri Filpulam un Joelam Armijam.

Tuvojoties trešā perioda vidum, pēc komandas biedra metiena Saku Mēnalanens mainīja ripas lidojuma virzienu un panāca 5:0, bet nepilnas četrarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Tomi Rajala guva sestos vārtus turnīra saimnieku labā.

Jussi Olkinuora svinēja otro "sauso" uzvaru turnīrā, atvairot Lielbritānijas hokejistu desmit mestās ripas.

Lielbritānijas komanda piedzīvota trešo sauso zaudējumu pēc kārtas. 

Otrā grupas mačā Tamperē Latvija plkst. 20.20 tiksies ar Austriju, spēli tiešraidē pārraidot Latvijas Televīzijas 7.kanālam (LTV7).

B grupā līdere ar 13 punktiem piecās spēlēs ir Somija, tālāk ar 11 punktiem četros mačos ir Zviedrija. Trešo vietu ar astoņiem punktiem ieņem ASV, bet ceturtajā pozīcijā ar septiņiem punktiem ir Čehija. Ar pieciem punktiem seko Norvēģija, pa trim punktiem ir Latvijai un Austrijai, kamēr Lielbritānija tikusi pie punkta.

A grupā Helsinkos Vācija ar 9:4 (4:0, 2:1, 3:3) pārspēja Itāliju.

Jau pēc 13 minūtēm un 14 sekundēm Itālija veica vārtsargu maiņu, jo rezultāts bija 0:3. Davidi Fadani 76 sekunžu laikā ielaida savos vārtos ripu pēc Aleksandra Karačuna un Kaja Vismana metieniem, bet vietu Džastinam Facio viņš atvēlēja pēc Jasina Ēlica vārtiem 14. minūtē. Divas minūtes pirms pirmā perioda beigām 4:0 panāca Daniels Fišbuhs, bet otrā perioda sestajā minūtē Lukass Raihels realizēja vairākumu - 5:0.

26. minūtē savus pirmos vārtus spēlē guva arī itāļi, metienu no zilās līnijas vārtu priekšā prasmīgi palabojot Tomaso Traversam - 1:5. Perioda otrajā pusē Fišbuhs atjaunoja piecu vārtu pārsvaru.

Lai gan komandas bija guvušas jau gana daudz vārtu, tomēr rezultatīvākais bija trešais periods, kurā vārtos pabija piecas ripas. Pirmajās trīs minūtēs Ēlizs un Karačuns panāca 8:1, bet līdz perioda vidum Luka Fridžo un Daniels Mantenuto divus vārtus atguva. Itāļi ieraidīja "cietoksnī" vēl vienu ripu, taču šis vārtu guvums netika ieskaitīts. Trīs minūtes pirms mača beigām Samuels Soramīss guva devītos vārtus vāciešiem, bet 19 sekundes pirms finālsvilpes galarezultātu uzstādīja Alekss Petans.

Plskt. 20.20 laukumā šajā grupā dosies Slovākija un Kazahstāna, tiešraidē to translējot televīzijas kanālam "360TV hokejs".

Helsinku grupā pa 12 punktiem četrās spēlēs ir Kanādai un Šveicei, kā arī 12 punktus piecās cīņās guvusi Vācija. Sešus punktus guvusi Dānija, Francijai ir pieci punkti, Slovākija guvusi trīs punktus, Itālijai ir viens punkts, bet Kazahstāna pagaidām ir bešā.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus. Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēt augstākajā divīzijā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas atšķirībā no pagājušā gada pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Slovēnija un Ungārija.

2022. gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies līdz 29. maijam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu