Rodrigo Ābols: Visi ģērbtuvē esam nikni. Gribam iepriecināt līdzjutējus

CopyDraugiem X Whatsapp
Rodrigo Ābols
Rodrigo Ābols Foto: Edijs Pālens/LETA

Pasaules čempionāts hokejā ir pārāk īss turnīrs, lai ilgi pārdzīvotu par zaudētām spēlēm, sarunā ar žurnālistiem atzina Latvijas hokeja izlases kapteinis Rodrigo Ābols.

Piektdien, aizvadot piekto maču pasaules čempionātā, Latvija plkst. 20.20 krustos nūjas ar Austrijas hokejistiem.

"Sapulce par spēli pieci pret pieci mums būs, bet esam redzējuši viņu vairākumu un mazākumu. Turnīra gaitā arī jau ir redzēts, ka viņi ir sīksta komanda, kuru grūti apspēlēt. Viņi ir paņēmuši punktus pret stiprajām komandām," Austrijas valstsvienību raksturoja Latvijas komandas kapteinis.

Kā to iepriekš norādīja Latvijas izlases treneri, arī Ābols izcēla, ka austriešiem izdodas veiksmīga spēle vairākumā. "Vairākumā viņi norvēģiem iemeta trīs vārtus, tāpēc tas pavisam noteikti ir signāls mums, ka nedrīkstam taisīt muļķīgus noraidījumus un jābūt ļoti disciplinētiem," piebilda Ābols.

Foto: Pasaules čempionāts hokejā: Latvija - Čehija

Ceturtdien Latvijas izlase cieta nepatīkamu zaudējumu pret Čehijas izlasi, piekāpjoties ar rezultātu 1:5. Kapteinis norādīja, ka turnīrā, kurā ir tik saspringts spēļu grafiks, vajag pēc iespējas ātrāk domāt par nākamo maču.

"Tas laikam ir hokeja skaistums čempionātā, ka spēles ir tik bieži un nav laika pārdzīvot. Protams, varbūt nedaudz grūtāk bija aizmigt, bet visi mēs ģērbtuvē esam nikni, gribam revanšēties un iepriecināt līdzjutējus," teica Ābols.

"Čempionāts ir īss, un nav laika sēdēt ar nokārtu galvu. Līdzīgi, kā tas bija pēc spēles ar Somiju. Nav starpības, vai mēs zaudējām skaisti vai zaudējām tā, kā vakar zaudējām. Tāpat nulle punkti turnīra tabulā."

Pēc vārtsarga nomaiņas, kas sekoja pēc neveiksmīga pirmā perioda, atlikušajā divās trešdaļās Latvijas izlase vairs nezaudēja nevienus vārtus, kas nedaudz palīdzēja atgūt pārliecību pirms nākamā mača.

"Otrajā, trešajā trešdaļā varbūt čehi samazināja apgriezienus, bet mums arī maiņas sāka atrast momentus. Ieguvām nelielu pārliecību par sevi," stāstīja Ābols. "Ar ripu jāspēlē droši, vajag radīt momentus, varbūt spēlēt vēl vienkāršāk, jo kaut kur bija pārāk maz metienu. Pārāk pragmatiski joprojām spēlējām arī vairākumā."

Piektdien Latvija cīnīsies ar Austriju, svētdien latvieši pirmo reizi pasaules čempionātā spēlēs pret Lielbritānijas hokejistiem, bet grupu turnīru noslēgs otrdien ar maču pret Zviedriju.

 

B apakšgrupā līdere pēc četrām kārtām ar 11 punktiem ir Zviedrija, kurai ar desmit punktiem seko Somija, bet tālāk ar astoņiem punktiem ir ASV un septiņiem - Čehija. Ar pieciem punktiem seko Norvēģija, pa trim punktiem ir Latvijai un Austrijai, kamēr Lielbritānija tikusi pie punkta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu