Balcers: Uz papīra mēs noteikti esam līderi

CopyDraugiem X Whatsapp
Rūdolfs Balcers
Rūdolfs Balcers Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas izlasei spēlē pret Lielbritāniju ir jāizcīna uzvara pamatlaikā, pēc rīta treniņa sarunā ar žurnālistiem skaidri norādīja Latvijas izlases uzbrucējs Rūdolfs Balcers.

Iepriekšējā mačā pret Austriju, kurā Latvija tika pie uzvaras pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 4:3, Balcers guva divus vārtus, taču pats hokejists teica, ka Latvijas uzbrukums vēl nesanāk tik labi, cik gribētos.

"Neteiktu, ka uzbrukums izdevās, jo mums vēl joprojām kaut kas īsti nesanāk," teica Balcers. "Domāju, ka visiem pieciniekiem neizdodas aizķerties pretinieku zonā. Grūti pateikt, kas tā ir par problēmu, varbūt neesam bijuši kopā pietiekoši daudz, bet "golus" mēs metam. Labi spēlējam uz pretuzbrukumiem, noķeram pretinieku kļūdas un tā arī jāturpina mest ripas pa vārtiem."

Latvija, aizvadot sesto spēli pasaules čempionātā, svētdien plkst. 16.20 stāsies pretī Lielbritānijas hokejistiem, kuri pasaules čempionātā vēl nav tikuši pie panākumiem.

Foto: Pasaules čempionāts hokejā: Latvija - Austrija

"Uz papīra mēs noteikti esam līderi," stāstīja uzbrucējs. "Angļi iznāks tāpat kā austrieši - spēlēs ātri un fiziski. Jābūt gataviem un jānokoncentrējas uz šodienas spēli. Vienīgais variants šodien ir trīs punkti. Visas komandas, kas piedalās šajā turnīrā, ir labas un visām ir savi trumpji. Nenovērtēt kādu komandu ir nepareizais piegājiens."

Latvijas izlase pagaidām piecās aizvadītajās spēlēs turnīrā ir tikusi pie 16 vairākumiem, no kuriem vien trijos tika gūti vārti. Balcers apstiprināja, ka vairākumā virknējumiem vēl nav izdevies saspēlēties pietiekoši labi, lai izdotos biežāk izmantot skaitlisko pārsvaru.

"Vairākums pagaidām nav aizgājis tā, kā gribētos," izcēla hokejists. "Mēģinām kaut ko atrast visādos variantos, varbūt šovakar izdosies. Kopā ar treneriem skatāmies video un mēģinām atrast vietu, kurā labāk iederas katrs spēlētājs. Šobrīd mēģinām pārāk daudz izspēlēt uz tukšiem vārtiem, bet vajag vienkārši vairāk uz mest pa vārtiem, lai dabūtu atlēkušās ripas un kopumā arī spēlēt vienkāršāk."

 

Grupu turnīru Latvija noslēgs otrdien ar maču pret Zviedriju.

B grupā līdere ar 16 punktiem sešās spēlēs ir Somija, tālāk ar 12 punktiem piecās cīņās ir Zviedrija un ar desmit punktiem - ASV un Čehija. Ar pieciem punktiem piecās cīņās seko Latvija un Norvēģija, četri punkti sešās spēlēs ir Austrijai, kamēr Lielbritānija tikusi pie punkta piecās cīņās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu