Video ⟩ Lehkonenam divi vārti "Avalanche" uzvarā pār "Blues"

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Arturi Lehkonens sestdien guva divus vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences pusfināla trešajā spēlē un palīdzēja Kolorādo "Avalanche" komandai izcīnīt uzvaru.

"Avalanche" izbraukumā ar 5:2 (1:1, 2:1, 2:0) uzveica Sentluisas "Blues" un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 2-1.

Denveras hokejisti, kuri divas dienas iepriekš zaudēja ar 1:4, šosezon Stenlija kausa izcīņā uzvarējuši visās trīs izbraukuma spēlēs.

Ceturtajā minūtē mājiniekus vadībā izvirzīja Koltons Paraiko, kurš pēc uzvarēta iemetiena izpildīja tālu un zibenīgu raidījumu. Septiņas minūtes vēlāk Logans O'Konors nonāca viens pret pretinieku vārtsargu un panāca 1:1.

Otrā perioda 14.minūtē Nazems Kadri pie vārtiem mainīja ripas lidojuma virzienu un izvirzīja viesus vadībā, bet nepilnas trīs minūtes pirms trešdaļas beigām Lehkonens pretuzbrukumā panāca 3:1. Pusminūti pirms došanās pārtraukumā Raiens O'Railijs vārtu priekšā uztvēra atlēkušo ripu un vienus vārtus atguva.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas nedaudz vairāk kā divas minūtes, Gabriels Landeskūgs raidīja ripu tikpat kā tukšos vārtos, jo Ville Husso devās uz nomaiņu un bija atstājis savu posteni tukšu. "Blues" spēlējot ar sešiem laukuma spēlētājiem, Lehkonens 58 sekundes pirms finālsvilpes panāca 5:2.

"Avalanche" vārtsargs Dārsijs Kempers šajā mačā atvairīja 29 metienus, bet otrā laukuma pusē Husso tika galā ar 19 raidījumiem. Traumas dēļ jau septītajā minūtē mačs noslēdzās "Blues" vārtsargam Džordanam Biningtonam, kurš paguva neitralizēt trīs metienus.

Lehkonens pēc uzvaras pauda, ka šī uzvara bija kā patīkams revanšs par iepriekšējo spēli. "Taču arī apzināmies, ka ir lietas, kas jāpielabo mūsu spēlē," teica somu uzbrucējs.

Rietumu konferences otrā pusfinālā starp Kalgari "Flames" un Edmontonas "Oilers" rezultāts ir 1-1. Austrumos Tampabejas "Lighnting" ir vadībā ar 2-0 pret Floridas "Panthers", bet Karolīnas "Hurricanes" ar tādu pašu rezultātu ir priekšā Ņujorkas "Rangers".

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Tampabejas "Lightning" ar rezultātu 4-1 uzvarēja Monreālas "Canadiens".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu