Kas jauns futbolā? Runā Kreipāns: Finks - aizbrauc, "Spartaks" - beidzot uzvar

Anatolijs Kreipāns
CopyDraugiem X Whatsapp
Torstens Finks
Torstens Finks Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

Trīskārtējais Latvijas čempions un pašreizējais eksčempions "Riga FC" meklē jaunu galveno treneri. Arī vācietis Torstens Finks nekļuva par pirmo, kurš šajā komanda galvenā trenera amatā virslīgā nostrādās kaut vai vienu pilnu sezonu. Savukārt Jūrmalas "Spartaks" 14. spēļu kārtā beidzot guva pirmo uzvaru.

Pagājušajā gadā "rīdziniekiem" bija pat četri dažādi galvenie treneri (skaitot arī Kristapu Blanku, kurš 12 dienas pildīja galvenā trenera pienākumus), tā ka vēl ir, uz ko tiekties… Tas lai paliek joks. Pirmo reizi par Finka aiziešanu (atlaišanu) sāka runāt pēc zaudējuma savā laukumā FK "Liepāja" un tas patiesībā bija tikai laika jautājums, jo nemanīja nekādas pazīmes, kas liecinātu par komandas snieguma uzlabošanos. Finks nereti piesauca iziešanu uz dabīgā laukuma (tad redzēs, kā mēs spēlējam!), taču to "Riga FC" jau darīs bez viņa klātbūtnes.

Klubs, kā runā, veica izdevīgu finansiālu darījumu un tas ir labi. Finks devās uz Dubaju - viņš jau ir Apvienoto Arābu Emirātu Pro līgas kluba "Al-Nasr" (pērn 5. vieta) galvenais treneris. Droši vien, ka arī viņš ir ieguvējs finansiālā ziņā, taču diezin vai šādu soli var saukt arī par ieguvumu trenera karjerā sportiskā ziņā. Bet varbūt, ka tieši šāds vācieša solis arī ir likumsakarīgs un tas tikai pierāda, kāpēc pie "Riga FC" stūres viņam iecerētais (ko mēs vispār zinām, kas viņam bija iecerēts?!) neīstenojās? Četras reizes "Riga FC" galvenā trenera pienākumu veicējs bija Mihails Koņevs, viņa vadībā komanda 2019. un 2020. gadā kļuva par čempioni (2020. gadā viņš gan vadīja komandu tikai pēdējās desmit spēļu kārtās, taču tad arī lielā mērā izšķīrās titula liktenis ), taču kluba vadībai (īpašniekam) viņa vārds laikam nebija pietiekami skaļš...

Tagad otro reizi pagaidu galvenā trenera lomā ir Kristaps Blanks. Cik dienas viņš tajā būs šoreiz? Pirmajā spēlē bez Finka "rīdzinieki" ar 2:0 pārspēja BFC "Daugavpils" komandu. Ja Akintola būtu realizējis 11 m soda sitienu (bumbu atvairīja vārtsargs Nils Puriņš) un rezultāts būtu kļuvis 1:1, tad spēkošanās būtu aizraujošāka, taču "Riga FC" pārsvars bija pietiekami liels, lai uzvaru drīkstētu saukt par likumsakarīgu. Nākamajā kārtā "rīdzinieki" tiksies ar FK "Metta", bet jau 27. maijā "Skonto" stadionā spēle ar titula īpašnieku RFS. Kurš tad stāvēs pie komandas stūres?

Pie Jūrmalas "Spartaka" stūres stājies portugālis Fabjānu Flora un tieši viņa vadībā spartakieši beidzot guva pirmo uzvaru - ar 3:0 tika pārspēta Salaspils "Super Nova". Abu komandu spēlē pirmajā riņķī Jūrmalas komandai arī bija liels pārsvars, taču tad vārtu gūt neizdevās (0:0). Jāpaiet kaut kādam laikam, lai varētu saprast, kāds treneris ir Flora, jo ne jau viņa atnākšana kļuva par iemeslu pirmajai uzvarai. Līdz šim neviens no bijušajiem čempioniem nebija tik slikti sācis kādu no nākamajām sezonām - proti, tikai viens punkts pirmajās 13 spēlēs un tikai 14. spēlē pirmā uzvara. Nākamā spēle "Spartakam" būs savā laukumā - šoreiz tas patiešām būs savs laukums Slokas stadionā - pret Daugavpils komandu un tur jau varbūt varēsim saskatīt pirmās jaunā trenera korekcijas komandas sniegumā.

Komandas sāk iziet uz dabīgajiem laukumiem. Nekas taču nevar būt labāks futbolā, kā spēlēt uz īstas zālītes…

Pirmie to izdarīja Liepājas un RFS futbolisti, bet piektdien pirmo virslīgas spēli kopš 2003. gada 19. oktobra Jāņa Daliņa stadionā atkala aizvadīja Valmieras komanda (pirms 19 gadiem komandas nosaukums gan bija "Gauja"). Liepājnieki septīto reizi pēc kārtas pārspēja FK "Metta" (1:0), RFS ar 3:0 pārspēja FK "Tukums 2000/Telms" komandu (tukumnieki spēlēs ar RFS virslīgā joprojām nav guvuši nevienus vārtus), bet "Valmiera FC" ar 2:0 pārspēja FK "Auda". Valmieras komandai tā ir 10. uzvara pēc kārtas un 13. pēc kārtas nezaudētā spēle. Pirmos vārtus atgriešanās spēlē Jāņa Daliņa stadionā guva Raimonds Krollis - viņam vārti piektajā spēlē pēc kārtas un 9 vārti kopā. Arī tā ir viena no čempionāta intrigām - proti, kurš būs labākais vārtu guvējs. Iličam ir par diviem vārtiem vairāk. Pagaidām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu