Kam jānotiek, lai Latvijas hokejisti kvalificētos PČ ceturtdaļfinālam?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Lai arī izredzes ir niecīgas, Latvijas hokejisti vēl teorētiski var kvalificēties 2022. gada pasaules čempionāta ceturtdaļfinālam. Lai tas notiktu, atlikušajās grupu turnīra spēlēs nepieciešami vairāki labvēlīgi rezultāti.

Pirmais nosacījums - Latvijas hokejistiem nepieciešama uzvara mača pamatlaikā otrdien cīņā pret spēcīgo Zviedrijas izlasi. Tomēr šie trīs punkti vēl neko negarantētu.

Pat ja Latvijas hokejisti pārspēs Zviedriju, nepieciešamas ASV vai Čehijas izlases neveiksmes atlikušajās spēlēs.

Grupu turnīra noslēgumā ASV jāspēkojas pret Čehiju un Norvēģiju, bet čehiem bez dueļa ar amerikāņiem paredzēta tikšanas ar Somijas hokejistiem.

Latvijai vajadzīga uzvara pamatlaikā pret Zviedriju, kā arī ASV vai Čehijai jāpiedzīvo divi zaudējumi 60 spēles minūtēs.

B grupā divas komandas ir jau nodrošinājušas dalību ceturtdaļfinālā - Somija (16 punkti) un Zviedrija (15 punkti). Šīs abas komandas aizvadījušas sešas no septiņām pamatturnīra spēlēm.

Čehijai un ASV katrai ir pa 10 punktiem piecos mačos, Latvija seko ar astoņiem punktiem sešās spēlēs, Norvēģijas kontā ir pieci punkti, Austrijai četri, bet Lielbritānijai viens punkts.

Grupu turnīra noslēgumā Latvijai nepieciešami 11 punkti, bet ASV vai Čehija nedrīkst iegūt vairāk par 10 punktiem.

Foto: Ekrānšāviņš no TVNET sadaļas Hokejs 2022
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu