Gogols: Atmosfēra komandā ir ļoti laba, visi smagi strādā

CopyDraugiem X Whatsapp
Mihals Gogols
Mihals Gogols Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas vīriešu volejbola izlase šobrīd koncentrējas uz aizsardzību, piespēlēm un pirmo uzbrukumu, pirmdien preses konferencē Rīgā pirms Eiropas Zelta līgas mačiem teica Latvijas izlases galvenais treneris Mihals Gogols.

Izlases treneris atzīmēja, ka šobrīd jau spēlētāji ir apmēram vienā kondīcijā, jo iepriekš dažs spēlēja visu sezonu, dažs tikai retumis tika laukumā, vieniem sezona jau beidzās pirms pāris mēnešiem, citiem - tikai pirms pāris nedēļām. Šobrīd visi jau ir apmēram vienā līmenī.

"Komanda sāk saspēlēties. Esam aizvadījuši trīs ar pusi nedēļas treniņos, kas noritējuši "Rimi" Olimpiskajā centrā, un galveno uzmanību esam veltījuši šīm trim lietām - aizsardzībai, piespēļu kvalitātei un pirmajam uzbrukumam," stāstīja treneris, atgādinot, ka treniņos komanda izskatās labi, bet viņš pats ar interesi gaida, kā spēlētāji rīkosies spiediena apstākļos Zelta līgas mačos.

Pārbaudes mačos ar Ukrainas izlasi Igaunijā laukumā redzētais Gogolam patika, taču viņš atgādina, ka tajos nebija jādomā par rezultātu.

Viņš pavēstīja, ka darbs sākts ar spēles filozofiju un pagājušās sezonas izlases spēļu analīzi.

Protams, darbu nedaudz kavēja tas, ka pieci izlases puiši nedēļu bija prom Latvijas U-22 izlasē, kura Daugavpilī cīnījās par iekļūšanu Eiropas meistarsacīkšu finālturnīrā. Tomēr viņš uzsvēra, ka šie pieci jaunie volejbolisti ir ļoti talantīgi un ilgākā posmā būs Latvijas volejbola nākotne.

"Atmosfēra komandā ir ļoti laba, gars, visi smagi strādā. Neredzu atšķirību starp pieredzējušo spēlētāju Denisu Petrovu un "libero" Kasparu Kronbergu, kaut gan viņus šķir 18 gadu starpība. Laukumā neredzu nekādas problēmas. Tas ir liels pluss," komandas cīņassparu uzteic treneris, uzsverot, ka spēlētāji izbauda izlasi un vēlas tajā būt.

Zelta līgas spēlēs viņš grib rotēt sastāvu. Tāpēc komandā ir palikuši 17 spēlētāji, no kuriem daži atpūtīsies, daži spēlēs, pēc tam mainoties un katram gūstot savu iespēju.

"Zelta līgas periods ir laiks, kad katram jāizmanto sava iespēja. Iespēja būs visiem," sola Gogols, kurš 14 spēlētājus, kuri dosies uz pirmo maču Beļģijā, tāpat arī komandas kapteini nosauks pirmdienas vakarā.

Viņš atkārto, ka viņam pašam ir interesanti, kāda komanda izskatīsies pirmajā spēlēt Beļģijā.

"Beļģiem būs jaunie talanti, kuri pārsvarā spēlē Beļģijas līgā. Kura būs labāka komanda, tā uzvarēs," viņš saka.

Aizvadīto sezonu Itālijas virslīgā pavadījušais Gustavs Freimanis atzīmēja, ka, salīdzinot treniņus izlasē pagājušajā un šajā gadā, treniņi ir savādāki, bet atmosfēra komandā ir laba.

"Izlasē vairāk strādājam pie niansēm, tehnikas un piespēlēm. Itālijā tomēr lielāka uzmanība tika pievērsta pirmajam sešiniekam," atšķirību no klubu volejbols skaidroja pirmā tempa uzbrucējs.

Latvijas Volejbola federācijas (LVF) prezidents Jānis Buks preses konferencē paziņoja arī par turpināto sadarbību ar ģenerālsponsoru būvfirmu "Velve", uzsverot, ka laikā, kad "Latvijas sporta sistēma ir tiešām nolikta uz maksimālās finanšu diētas", sadarbība ar "Velve" iesoļo otrajā Eiropas čempionāta atlases ciklā.

Viņš izteica uzskatu, ka "jau tagad šī ir stabila Eiropas elites komanda un ka Latvijas vīriešu volejbols ir neatņemama Eiropas volejbola vērtība".

Izlase gatavošanos sāka aprīļa beigās. No paplašinātā saraksta, kurā bija iekļauti 24 volejbolisti, uz izlases treniņnometni tika uzaicināti 18 spēlētāji.

Galvenajam trenerim izlasē palīdz Austris Štāls, kā arī divi Polijas treneri - statistiķis Adams Toločko un fiziskās sagatavotības treneris Andržejs Zahorskis. Tāpat kā Štāls, ar izlasi iepriekš ir strādājusi arī ārste Lolita Kalniņa-Havraneka.

Zelta līgā Latvijas pretinieces divu apļu turnīrā būs Beļģija, Igaunija un Čehija. Pirmo spēli Zelta līgā Latvijas izlase aizvadīs 25.maijā Beļģijā, bet pēdējo maču grupā - 11.jūnijā savā laukumā pret beļģiem.

Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā vīriešu izlasei augustā jātiekas ar Somijas un Austrijas komandām.

Latvijas izlases sastāvs Eiropas Zelta līgas spēlēm:

cēlāji - Edvīns Skrūders, Kārlis Uģis Ābelitis, Deniss Petrovs;

diagonāles spēlētāji - Kristaps Platačs, Kristers Dardzāns, Renārs Pauls Jansons;

otrā tempa spēlētāji - Kristaps Šmits, Atvars Ozoliņš, Romāns Saušs, Patriks Pinka, Jānis Medenis;

pirmā tempa spēlētāji - Oļegs Klopovs, Vladislavs Blumbergs, Toms Švans, Gustavs Freimanis;

"libero" - Roberts Kļaviņš, Kaspars Kronbergs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu