Vītoliņš: Viennozīmīgi zviedri dominēs

CopyDraugiem X Whatsapp
Harijs Vītoliņš
Harijs Vītoliņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokejistiem mačā pret Zviedriju laukumā jārāda pēc iespējas vienkāršāku hokeju, sarunā ar žurnālistiem pēc treniņa teica Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Otrdien Latvijas izlase, aizvadot septīto maču pasaules čempionātā, plkst. 12.20 stāsies pretī Zviedrijas hokejistiem.

Aizvadot pēdējo treniņu pirms gaidāmā mača, pirmdien treniņā Latvija pievērsa uzmanību vairākuma izspēlēm.

"Rīt no rīta agrā spēle, tāpēc šodien mums bija jāpieslīpē tas pats vairākums," par treniņprocesa norisi piebilda Vītoliņš. "Arī jāpaskatās nianses, kā zviedri spēlē mazākumā, lai zinātu, kā reaģēt kurā situācijā."

Savukārt, runājot par to, kā Latvijai būtu jāspēlē pret Zviedriju, galvenais treneris uzsvēra, ka nav vajadzības pēc sarežģītiem taktiskajiem zīmējumiem, jo laukumā jārāda pēc iespējas vienkāršāks hokejs.

"Jo vienkāršāk, jo labāk," norādīja Vītoliņš. "Kā mēs zinām, viņi ir ļoti kompakta un tehniska komanda, tāpēc tā vienkāršākā spēle būs atslēga šoreiz. Vajag dabūt ripu ātrāk ārā no savas aizsardzības zonas un cerēt, ka mēs izveidosim savu labu aizsardzību, kā mēs to pret somiem izdarījām. Viennozīmīgi zviedri dominēs, tāpēc esam gatavi tam, ka būs liels spiediens. Jāspēlē pēc iespējas vienkāršāk un jāmēģina noķert pretuzbrukumi."

 

Tāpat Vītoliņš atklāja, ka rīt spēlei būs pieteikti astoņi aizsargi un 12 uzbrucēji, kas nozīmē, ka laukumā atgriezīsies Sandis Smons vai Arvils Bergmanis.

Rītdien Latvijas vārtus visticamāk sargās Artūrs Šilovs, kamēr Elvis Merzļikins ir iedzīvojies savainojumā.

B apakšgrupā pirmajā vietā ar 16 punktiem sešās spēlēs ir Somija, tālāk ar 15 punktiem sešās spēlēs ir Zviedrija, bet pa desmit punktiem piecās cīņās guvušas Čehija un ASV. Aiz labāko četrinieka ar astoņiem punktiem sešos dueļos ir Latvija, tālāk ar pieciem punktiem sešos mačos ir Norvēģija, četrus punktus sešās spēlēs guvusi Austrija, bet viens punkts sešos dueļos ir Lielbritānijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu