Latvijas hokejistiem neiespējamā misija ar cerību uz skandināvu labvēlību

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases hokejisti
Latvijas izlases hokejisti Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlase otrdien Somijas pilsētā Tamperē plkst. 12.20 dosies laukumā, aizvadot 2022. gada pasaules čempionāta B apakšgrupas noslēdzošo spēli pret Zviedrijas valstsvienību.

Lai iekļūtu turnīra ceturtdaļfinālā, Latvijas hokejistiem nepieciešama uzvara mača pamatlaikā, kā arī vajadzīgs Norvēģiju panākums 60 minūtēs pret ASV (sākums plkst. 16.20).

Zviedrijas hokejisti allaž bijis ciets rieksts Latvijas izlasei. Pasaules čempionātos pēdējā tikšanās bija 2019. gadā Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā, mūsējiem piedzīvojot zaudējumu ar 4:5.

Savukārt šogad februārī Latvijas hokejisti atzina Zviedrijas pārākumu Pekinas olimpisko spēļu turnīrā ar rezultātu 2:3.

Zviedrijas izlases uzbrucējs Rasmuss Asplunds patlaban ir turnīra labākais vārtu guvējs ar sešiem trāpījumiem (6+0). Seši punkti zviedru sastāvā ir arī Rasmusam Dālinam (2+4), Joelam Kellmanam (2+4) un Erikam Gustafsonam (0+6).

Latvijas izlasē rezultatīvākie ar pieciem punktiem ir Rūdolfs Balcers (3+2) un Rihards Bukarts (2+3). 

Zviedrijas izlase vairākos statistikas rādītājos ir Top 3 komanda šajā turnīrā - metienu realizācijā, skaitliskajā vairākumā, skaitliskajā mazākumā un arī vārtsargu līnijā.

Latvijas izlases vārtus mačā pret Zviedriju, visticamāk, sargās Artūrs Šilovs, jo Elvis Merzļikins iedzīvojies traumā un pirmdien nepiedalījās treniņā.

B apakšgrupā Somija (16 punkti), Zviedrija (15) un Čehija (13) ir jau nodrošinājušas dalību ceturtdaļfinālā, bet par pēdējo ceļazīmi cīnās ASV (10) un teorētiski arī Latvija (8).

Tikmēr Austrijai (7) un Norvēģijai (5) ir zudušas cerības iekļūt "play-off", bet Lielbritānija (1) ir spiesta atstāt elites divīziju un nākamgad spēlēt zemāka līmeņa turnīrā.

A apakšgrupā šobrīd tikai divas komandas ir kvalificējušās ceturtdaļfinālam - Šveice (18 punkti) un Vācija (15). 

Par divām ceļazīmēm uz "play-off" cīņu turpina Dānija (12), Kanāda (12) un Slovākija (9), bet Francijai (5) un Kazahstānai (3) izredzes ir zudušas.

Savukārt Itālijai (1) pēc šī turnīrā jāatstāj elites divīzija.

Foto: Ekrānšāviņš no TVNET sadaļas Hokejs 2022

Ceturtdaļfināla mači notiks ceturtdien, pusfināli sestdien, bet spēles par medaļām paredzētas svētdien.

2023. gada pasaules čempionātā elites divīzijā atgriezīsies Ungārija un Slovēnija, aizstājot šā gada neveiksminieces Itāliju un Lielbritāniju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu