Foto un video ⟩ Latvijas hokejisti piekāpjas zviedriem un noslēdz pasaules čempionātu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Ar zaudējumu pasaules čempionātu (PČ) Somijā otrdien noslēdza Latvijas nacionālā hokeja komanda, kas B grupas noslēdzošajā, septītajā spēlē ar 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) piekāpās Zviedrijas valstsvienībai. Tikai uzvara pamatlaikā latviešiem būtu ļāvusi cerēt turnīru turpināt ceturtdaļfinālā.

Spēles ievadā visai liels ripas kontroles pārsvars piederēja Zviedrijas hokejistiem, bet pirmā bīstamā epizode no Latvijas izlases puses tika izveidota perioda vidū, kad pēc Ronalda Ķēniņa piespēles no tuvas distances spēcīgi meta kapteinis Rodrigo Ābols. Vārtsargs Līnuss Ulmarks ar šo raidījumu tika galā.

Tieši divas minūtes pirms pirmā perioda beigām lielisku izdevību atklāt rezultātu neizmantoja Ķēniņš, brīdi vēlāk iespēja bija arī Rūdolfam Balceram. Šie momenti palika neizmatoti. Tiesa, nevainojami vārtos spēlēja Ulmarks.

Otrās trešdaļas sākumā savainojumā iedzīvojās Oskars Batņa. Izlaižot vairākas nomaiņas, viņš spēja atgriezties uz ledus. Perioda vidū no zaudētiem vārtiem Latviju glāba Artūrs Šilovs, kurš atvairīja bīstamu Karla Grundstroma metienu, kas tika tēmēts tālajā vārtu stūrī.

35. minūtē pieredzējušais aizsargs Artūrs Kulda nopelnīja noraidījumu, atstājot Latvijas komandu mazākumā. Zviedri to izmantoja. Ar izcili precīzu metienu no labā iemetiena apļa izcēlās Zviedrijas spožākā zvaigzne Viljams Nīlanders, panākot 1:0. Brīdi pirms tam Šilovs divreiz īsā laikā glāba mūsu vienību.

Trešā perioda ievadā Zviedrijas komanda spēlēja uzmanīgi, cenšoties nepieļaut kļūdas, kas varētu novest pie zaudētiem vārtiem. Līdz trešdaļas vidum Latvijas spēlētāji neizdarīja nevienu metienu pa sāncenša vārtiem.

44. minūtē Jānis Jaks izlauzās teicamā pozīcijā pretī vārtiem un veica spēcīgu metienu pa Ulmarka sargāto cietoksni. Zviedrijas vārtu vīrs ripu ne bez pūlēm atsita ar tvērējcimdu.

Spēles atlikušajā laikā Zviedrijas hokejisti savus vārtus nosargāja neieņemtus, svinot panākumu ar 1:0.

Latvija - Zviedrija 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Vārti: 1:0 Viljams Nīlanders (Dalīns, Valmarks) (34:54, vair.).

Metieni: 21 - 35

Soda minūtes: 4 - 6

Par trīs labākajiem spēlētājiem Latvijas izlases rindās pasaules čempionātā tika atzīts Balcers, Rihards Bukarts un Jaks. 

 

Zviedrijas hokejisti līdz šim turnīrā ar 3:1 bija pārspējuši Austriju, ar 5:3 - Čehiju, ar 6:0 - Lielbritāniju, 3:2 pēcspēles metienos - Somiju, ar 2:3 pagarinājumā zaudēja ASV un ar 7:1 sagrāva Norvēģiju.

Komandas savā starpā līdz šim bija tikušās 26 reizes, tikai divās uzvaru svinot Latvijai. Vēl reizi spēlēts neizšķirti. Pēdējā spēle notika Pekinas olimpisko spēļu grupas turnīrā, Zviedrijai uzvarot ar 3:2.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas atšķirībā no pagājušā gada pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Slovēnija un Ungārija.

2022. gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies līdz 29. maijam.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu