Kas jauns futbolā? Runā Kreipāns: Līderu kvartets nezaudē un - jau aizbēg?

Anatolijs Kreipāns
CopyDraugiem X Whatsapp
Raimonds Krollis (centrā)
Raimonds Krollis (centrā) Foto: Valmiera FC/Facebook

Latvijas "Optibet" futbola virslīgas čempionāta 15. kārtā visas līderu kvarteta komandas uzvarēja ar kopējo vārtu starpību 12:2 un vēl vairāk atrāvās no tuvākajiem sekotājiem - piekto vietu no ceturtās (FK "Auda" no "Riga FC") tagad šķir 13 punkti. "Audas" futbolistiem ir par vienu spēli mazāk, taču tik un tā izjaukt pirmo kvartetu vairs nav iespējams? Pat ja tā notiks, tad tas nenozīmē, ka tuvākie sekotāji nevar ietekmēt vietu sadalīšanu līderu četriniekā.

Titula īpašnieks RFS ar 3:0 pārspēja Salaspils "Super Nova" komandu, un nozīmīgākais šajā spēlē laikam bija tas, ka vārtus neguva serbu uzbrucējs Andrejs Iličs. Tas tikai vēl vairāk saasina spēkošanos par labākā vārtu guvēja titulu, jo "Valmiera FC" ar 3:0 viesos uzvarēja FK "Tukums 2000/Telms" komandu, bet vienus no vārtiem guva Raimonds Krollis. Valmieriešu kapteinis izceļas sestajā spēlē pēc kārtas, viņa rēķinā tagad ir 10 vārtu (līdz karjeras rekordam virslīgas sezonā - tikai divi vārti) un viņš tikai par vieniem gūtiem vārtiem atpaliek no Iliča. Piecas spēles nebija izcēlies kolumbietis Kamilo Mena - viņš guva trešos vārtus spēlē un savus 7. vārtus turnīrā, kas dod trešo vietu starp labākajiem vārtu guvējiem.

Savukārt Valmieras komandai šī bija 11. uzvara pēc kārtas un 14. pēc kārtas nezaudētā spēle.

Neatpaliek no līderu dueta FK "Liepāja" - 2:1 uzvara pār FK "Auda" viesos un revanšs par neizšķirtu 1:1 pirmajā riņķī savā laukumā. Liepājniekiem jāmeklē papildspēki - no sastāva savainojuma dēļ izkrita ne tikai Mārtiņš Ķigurs, bet arī brazīliešu aizsargs Markinjušs Pedrozu, kuram jau veikta ahila operācija un kurš šosezon diezin vai paspēs atgriezties ierindā. Tiesa, drīz vajadzētu atgriezties melnkalniešu centra aizsargam Marko Simičam, taču robi sastāvā tik un tā paliek un jau tiek strādāts, lai tos "aizlāpītu"…

Turas kvartetā eksčempions "Riga FC" - pārliecinoša 4:1 uzvara pār FK "Metta" (pagājušajā sezonā divreiz 1:1). Galvenā trenera pienākumus turpina pildīt Kristaps Blanks, taču izlašu pauzes laikā klubā varētu parādīties arī nākamais jaunais galvenais treneris. Arī spēlētāju sastāvā varētu notikt dažas pārmaiņas. Mačā ar "Mettu" pirmos vārtus (divus) šosezon guva soms Mikaels Soisalo.

Otro uzvaru pēc kārtas un tikai otro čempionātā guva Jūrmalas "Spartaks" - 2:0 pār BFC "Daugavpils". Spartakiešiem tas ļauj turnīra tabulā panākt tukumniekus un nedaudz attālināties no pēdējās vietas (šķir četri punkti).

Daugavpiliešiem savukārt tas ir jau piektais zaudējums pēc kārtas, turklāt šajās piecās spēlēs gūti tikai vieni vārti.

Pēdējā spēļu kārtā pirms izlašu pauzes notiks divas spēles starp līderu kvarteta komandām - "Rīgas duelis" starp "Riga FC" un RFS, kas būs pirmā spēle šosezon "Skonto" stadionā, kā arī Liepājas un Valmieras komandu tikšanās Baltijas jūras krastā. Bet vai mazāk principāla būs turnīra tabulas kaimiņu BFC "Daugavpils" (īpaši pēc zaudējumu sērijas) un FK "Auda" tikšanās? Vai mazāk principiālas būs Jūrmalas un Tukuma komandu, kā arī "Metta" un "Super Nova" (joprojām nav uzvaru…) tikšanās? Katram savi rēķini…

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu