Ostapenko: Dažkārt izeju laukumā un nodomāju - kas ar mani notiek?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: EPA/Scanpix

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko atguvusies no traumas un cenšas par to vairs nedomāt, lai tā netraucētu demonstrēt tik labu spēli kā sezonas sākumā. Tāpat sportiste atzīst, ka reizēm sacensībās viņai neizdodas parādīt tik labu sniegumu kā treniņos.

Ostapenko otrdien "French Open" pirmajā kārtā pieveica itālieti Lučiju Brondzeti, pārtraucot piecu zaudējumu sēriju.

Iepriekšējos četros turnīros Indianvelsā, Maiami, Madridē un Romā latviete zaudēja jau pirmajā kārtā.

"Es šos četrus turnīrus neskaitu, jo man bija trauma. Sajutu sāpes plaukstas locītavā, tāpēc divas nedēļas vajadzēja pārtraukumu rehabilitācijai," WTA citē tenisisti.

Traumas dēļ Ostapenko pavasarī nevarēja palīdzēt Latvijas izlasei, kas aprīlī Billijas Džīnas Kingas kausā piekāpās Kanādai. Viņa izlaida arī turnīru Štutgartē.

Latvijas tenisistei pēc traumas sadziedēšanas sākumā bijusi sajūta, ka viņai joprojām sāp plaukstas locītava, kaut arī patiesībā sāpes jau bija mitējušās.

"Tāpēc vajadzīgs laiks, lai atbrīvotos no šīm domām. Treniņos es spēlēju ļoti labi. Spēlēju pret ļoti labām meitenēm un uzvarēju lielāko daļu punktu," norādīja Ostapenko.

Dažreiz tenisistei neizdodas labo spēli no treniņiem pārnest uz spēlēm.

"Dažkārt uzejot laukumā, lai spēlētu maču, es kļūstu par pavisam citu personu, pavisam citu spēlētāju. Un tad nodomāju - kas ar mani notiek mačos," viņa atzīst.  

"Tāpēc vienkārši cenšos visu no treniņiem pārnest uz mačiem. Domāju, ka teniss par 70% ir prāta spēle," uzskata Ostapenko.

Latvijas tenisistei "French Open" otrajā kārtā ceturtdien pretī stāsies Francijas pārstāve Alizē Kornē. Viņas laukumā tikušās četras reizes, katra izcīnot pa divām uzvarām.

WTA pasaules vienspēļu rangā Ostapenko ieņem 13. vietu, bet Kornē atrodas 40. pozīcijā.

Pirms traumas Ostapenko demonstrēja labu spēli. Februārī viņa triumfēja turnīrā Dubaijā.

Deviņu uzvaru sērija pārtrūka nākamajā turnīrā, kas risinājās Dohā. Pusfināla spēlē Ostapenko piekāpās Igaunijas tenisistei Anetei Kontaveitai.

Dubaijas turnīrā Ostapenko uzveica polieti Igu Švjonteku, kura patlaban ir pasaules ranga līdere. Polijas tenisiste uzvarējusi pēdējos piecos turnīros pēc kārtas, un kopš zaudējuma Ostapenko viņai sezonas turpinājumā ir 29 uzvaru sērija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu