Ģeopolitiskās situācijas dēļ atcelts MotoGP posms Somijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Atcelts 10.jūlijā plānotais pasaules motošosejas čempionāta posms Somijā, Starptautiskajai Motosporta federācijai (FIM) kā vienu no iemesliem minot ģeopolitisko situāciju reģionā.

Bija plānots, ka šovasar pēc 40 gadu pārtraukuma Somijā atgriezīsies pasaules meistarsacīkstes motošosejā. Sacensībām bija jānotiek "Kymi Ring" trasē Kausalā, apmēram 100 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Helsinkiem un aptuveni tikpat lielā attālumā no Krievijas robežas.

FIM kā iemeslu sacensību atcelšanai min iekavējušos homologācijas darbus, kā arī riskus, kurus veicinājusi ģeopolitiskā situācijas reģionā.

Pagājušajā nedēļā Somijas un Zviedrijas vēstnieki Ziemeļatlantijas alianses galvenajā mītnē Briselē NATO ģenerālsekretāram Jensam Stoltenbergam oficiāli iesniedza pieteikumus dalībai aliansē. Šāds Ziemeļvalstu solis pamatīgi sadusmoja Krieviju.

Līdz ar Somijas "Grand Prix" atcelšanu 2022.gada kalendārā palikuši 20 posmi.

Pagaidām iecerēts, ka posms Somijā norisināsies nākamajā sezonā. 4,5 kilometrus garajā "Kymi Ring" trasē ir 21 pagrieziens un 1,1 kilometru gara finiša taisne - garākā visā Eiropā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu