Ungārija un Slovēnija tomēr prezentēs savu kandidatūru 2023. gada PČ rīkošanai

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Ungārija un Slovēnija, kuras sākotnēji atsauca savu pieteikumu 2023. gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanai, ceturtdien Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) kongresā tomēr prezentēs savu kandidatūru, apstiprināja IIHF Padomes loceklis Viesturs Koziols.

Krievijas iebrukuma Ukrainā dēļ aprīlī IIHF Padome atņēma Krievijai tiesības rīkot 2023. gada pasaules hokeja čempionātu Sanktpēterburgā.

IIHF otrdien ziņoja, ka Ungārija un Slovēnija savu kopējo kandidatūru ir atsaukušas, tādējādi Rīgai un Tamperei vairs nebija konkurentu uz čempionāta rīkošanu. Tomēr trešdien TSN apskatnieks Gords Millers tviterī rakstīja, ka Ungārija cenšas atkārtoti iesniegt pieteikumu, jo cer pēdējā brīdī saņemt valdības garantijas.

Šodien IIHF Padomes sēdē tika pārrunāts šis jautājums un bija diskusijas. Nonākts pie lēmuma, ka ceturtdien IIHF kongresā Ungārijai un Slovēnijai būs iespēja prezentēt savu kandidatūru.

Balsojums par 2023. gada čempionāta rīkotāju būs piektdien.

Ungārija gan joprojām nav saņēmusi valdības garantijas savai kandidatūrai, atsaucoties uz Ungārijas Hokeja federācijas prezidentu Ģerģu Suhi, vēsta portāls "Index.hu".

Plānots, ka Rīgā norisināsies vienas apakšgrupas spēles un divas ceturtdaļfināla cīņas, bet Tampere uzņemtu otro apakšgrupu un pārējās izslēgšanas turnīra spēles.

Rīgā pasaules čempionāts elites divīzijā norisinājās arī 2006. un 2021. gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu