Pasaules hokeja čempionātā ceturtdien noskaidros pusfinālistus

CopyDraugiem X Whatsapp

Somijas pilsētās Helsinkos un Tamperē ceturtdien norisināsies 2022. gada pasaules hokeja čempionāta ceturtdaļfinālu mači.

Helsinkos plkst.16.20 tiksies Čehija ar Vāciju, bet plkst.20.20 - Šveice ar ASV.

Čehija grupu turnīrā ar 13 punktiem un četrām uzvarām ieņēma trešo vietu, kamēr A grupā Vācija ar 16 punktiem un diviem zaudējumiem (3:5 pret Kanādu un 3:4 pēcspēles metienos pret Šveici) bija otrā.

Pēdējā savstarpējā spēlē pirms trim gadiem pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā ar 5:1 Bratislavā pārāka bija Čehija.

Šveice uzvarēja A grupā, svinot panākumus visās spēlēs un pamatlaikā neuzvarot tikai pēdējā mačā ar Vāciju.

ASV B grupā ar 13 punktiem finišēja ceturtā, ciešot tikai divus zaudējumus.

Iepriekšējā savstarpējā spēle abām komandām pasaules meistarsacīkstēs bija 2015.gada ceturtdaļfinālā Čehijas pilsētā Ostravā ar 3:1 pārāki bija vēlākie bronzas medaļu īpašnieki amerikāņi.

"Nokia Arena" Tamperē plkst.16.20 tiksies Zviedrija un Kanāda, bet plkst.20.20 - Somija un Slovākija.

Zviedrija B grupā ar 18 punktiem un vienīgo zaudējumu amerikāņiem finišēja otrā, bet Kanāda ar 15 punktiem A grupā bija trešā.

Pekinas olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā pārāka ar 2:0 bija Zviedrija, bet pēdējā savstarpējā mačā pasaules čempionātos 2017.gadā Ķelnē abas komandas tikās finālā, pēcspēles metienos ar 2:1 uzvarot zviedriem.

Somija pagaidām savā mājas čempionātā tikai reizi ir zaudējusi, piekāpjoties kaimiņiem zviedriem pēcspēles metienos (2:3), kamēr Slovākija čempionāta viducī cieta trīs zaudējumus pēc kārtas, taču "fotofinišā" cīņā par vietu "play-off" prata apsteigt Dāniju.

Komandas šogad tikušās ir jau divreiz, abas reizes olimpiskajās spēlēs uzvarot somiem - vispirms ar 6:2 grupu turnīrā, bet pēc tam ar 2:0 - pusfinālā.

Arī pēdējā savstarpējā mačā pasaules meistarsacīkstēs 2019.gadā grupā ar 4:2 pārāka bija Somija.

Latvijas valstsvienība B grupā Tamperē ar astoņiem punktiem septiņās spēlēs ieņēma piekto vietu, finišējot desmitajā vietā čempionātā un izslēgšanas cīņās neiekļūstot.

Pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) atstādināja no IIHF rīkotajām sacensībām visas Krievijas un Baltkrievijas izlases un klubus. Krievijas un Baltkrievijas vietā spēlēs Francija un Austrija, kuras bija rangā visaugstāk esošās izlases no valstīm, kam nebija paredzēts spēlēt augstākajā divīzijā.

Turnīrā startējošās 16 komandas sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei apakšgrupas sacensībās garantē septiņas spēles. Pēc viena apļa grupu spēlēm katras apakšgrupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet turnīra vājākās komandas atšķirībā no pagājušā gada pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Slovēnija un Ungārija.

2022.gada pasaules čempionāts Somijā norisināsies līdz 29.maijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu