Graudiņa/Kravčenoka turnīrā Čehijā uzveic olimpiskās vicečempiones

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka
Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas pludmales volejbola duets Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka ceturtdien izcīnīja uzvaru Ostravas "Beach Pro Tour - Elite 16" posma apakšgrupu turnīra pirmajā mačā.

Latvijas duets, kas turnīrā izsēts ar otro numuru, B apakšgrupas pirmajā duelī ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:19) guva virsroku pār austrālietēm Taliku Klensiju/Mariafi Attačo del Solaru (10.).

Latvijas un Austrālijas pludmales volejbolistes savā starpā spēkojās arī pērnā gada Tokijas olimpisko spēļu pusfinālā, kurā divos setos pārākas bija pretinieces. Vēlāk finālā austrālietes cieta zaudējumu.

Ceturtdienas duelī latvietēm bija vairāk uzbrukuma punktu (28/21) un mazāk kļūdu (6/11).

Piektdien Graudiņa/Kravčenoka spēkosies ar brazīlietēm Dudu/Anu Patrīsiju (7.) un amerikānietēm Terēzi Kenonu/Sāru Sponsilu (15.).

"Elite 16" sacensībās spēlē 16 dueti, kas sadalīti četrās apakšgrupās, aizvadot viena apļa turnīru, pēc kura katras grupas divi labākie pāri sasniedz ceturtdaļfinālu.

Katrā dzimuma grupā balvu fonds ir 150 000 ASV dolāru.

Iepriekš šī turnīra kvalifikācijas pirmajā kārtā apstājās Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš.

Nākamais "Beach Pro Tour - Elite 16" posms no 1. līdz 5.jūnijam norisināsies Majoru pludmalē Jūrmalā.

Vīriešu sacensību pamatturnīrā spēlēs Samoilovs/Šmēdiņš, bet Ardis Bedrītis un Artūrs Rinkevičs, kā arī olimpisko spēļu pusfinālists Edgars Točs un Kristians Fokerots par vietu pamatturnīrā cīnīsies kvalifikācijā.

Dāmu konkurencē Kravčenoka/Graudiņa un Marta Ozoliņa/Luīze Anna Skrastiņa spēlēs pamatturnīrā, bet Varvara Brailko un Deniela Konstantinova cīnīsies kvalifikācijā.

"Pro Beach Tour" rangā pirmā līmeņa sacensības šogad saucas "Elite 16", rangā otrās ir "Challenge", trešās - "Futures" sacensības. Sezonas pirmajā "Elite 16" turnīrā Meksikā Graudiņa/Kravčenoka izcīnīja otro vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu