Latvijas vīriešu florbola izlase iekļūst pasaules čempionāta finālturnīrā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Latvijas Florbola savienība/Facebook

Latvijas vīriešu florbola izlase ceturtdien Valmierā ar uzvaru pār dāņiem pasaules čempionāta Eiropas zonas kvalifikācijas grupas (EUR1) turnīrā kvalificējās finālturnīram.

Latvija pārspēja Dāniju ar 7:5 (2:3, 1:2, 4:0).

Labākā spēlētāja balvu saņēma Artūrs Jurševskis un Lukass Eldholms.

Dāņus no vārtu priekšas vadībā trešās minūtes nogalē izvirzīja Matiass Glass, bet vēl pēc pusminūtes 2:0 panāca Kalle Tamminens.

Ar metienu iepretim vārtiem pēc apgrieziena ap savu asi vienus vārtus pēc nepilnas minūtes pēc Arta Raituma piespēles atguva Pēteris Trekše - 1:2.

Neizšķirtu pēc spēlētām deviņām minūtēm un 30 sekundēm pēc Trekšes piespēles no vārtu priekšas panāca aizsargs Artūrs Jurševskis - 2:2.

Dāniju vadībā pēc Trekšes noraidījuma 14.minūtē izvirzīja Lukass Eldholms.

Otrā perioda sākumā pēc Andra Rajecka metiena bumbiņa trāpīja pa dāņu vārtu stabiņu, bet atbildes uzbrukumā 4:2 pēc solo gājiena panāca aizsargs Jonass Nordheims.

5:2 izgājienā vienatnē pret vārtsargu Jāni Salceviču panāca Kaspers Kajgārds.

3:5 minūti un deviņas sekundes pirms otrā pārtraukuma, vārtos raidot dāņu vārtsarga Emila Briksagera atvairīto bumbiņu, panāca Rolands Kovaļevskis.

39.minūtē soda metienu, raidot bumbiņu vārtu kreisajā augšējā stūrī, realizēja Kovaļevskis, bet neizšķirtu 42.minūtē vairākumā panāca Morics Krūmiņš.

42.minūtē Trekše no laukuma kreisās malas pirmoreiz spēlē izvirzīja vadībā Latviju, bet pēdējā minūtē soda metienu realizēja Trekše - 7:5.

Latvijas izlasē Trekše sakrāja piecus (3+2) rezultativitātes punktus, bet Jurševska kontā trīs (1+2) punkti.

Dāņiem vārti un rezultatīva piespēle Tamminena un Eldholma kontā.

Vārtos Salcevičs atvairīja 17 metienus, bet Briksagers tika galā ar 33 metieniem.

Otrā EUR1 B apakšgrupas spēlē ceturtdien Ukraina spēlēja neizšķirti ar Islandi - 8:8 (2:2, 3:2, 3:4).

Jau ziņots, ka trešdien turnīru Latvija uzsāka, sagraujot Ukrainas izlasi ar 22:0, bet Dānija ar 8:2 pieveica Islandi.

A apakšgrupā Valmierā ceturtdien Nīderlande ar 3:5 (0:2, 2:1, 1:2) piekāpās Lielbritānijai, bet Somija ar 7:2 (5:0, 1:1, 1:1) uzvarēja Igauniju.

EUR2 turnīrā Kocēnu Sporta namā C apakšgrupā Francija pieveica Ungāriju ar 7:4, bet D apakšgrupā Norvēģija ar 12:1 pieveica Beļģiju un Polija ar 4:2 - Lihtenšteinu.

EUR3 sacensībās Itālijas pilsētā Čelano E apakšgrupā ceturtdien Slovēnija ar 10:2 pārspēja Spāniju, bet Čehija ar 10:1 pieveica mājiniekus.

F apakšgrupā Austrija ar 28:2 sagrāva Kotdivuāru, bet Slovākija ar 8:2 pieveica Vāciju.

Kvalifikācijas turnīros Starptautiskā florbola federācija (IFF) turpina testēt jauno "Future of Floorball" konceptu, kas nozīmē, ka spēļu laiks ir saīsināts (3x15 minūtes) un izlasēm ir atļauts pieteikt tikai 17 spēlētājus un piecus pārstāvjus.

Latvijas izlase spēlē EUR1 turnīrā Valmierā, kur spēkosies ar Dānijas, Islandes un Ukrainas florbolistiem, bet otrā grupā sacenšas Somijas, Igaunijas, Nīderlandes un Lielbritānijas valstsvienības.

Latvijas florbolisti ceturtdien spēlēs pret Dāniju, 27.maijā spēkosies ar Islandi, bet turnīru noslēgs 28.maijā ar cīņu par vietu turnīrā.

Eiropas zonas izlases sacenšas par desmit ceļazīmēm uz finālturnīru, kuram kvalificēsies EUR1, EUR2 un EUR3 turnīru katras grupas uzvarētājas (sešas izlases) un valstsvienības, kuras būs pārākas otro vietu ieņēmušo vienību dueļos (trīs izlases), kā arī viena no šo spēļu zaudētājām ar labākajiem rādītājiem apakšgrupu spēlēs.

Kvalifikācijai ir reģistrējušās 36 izlases, kas ir par vienu vairāk nekā iepriekšējā ciklā. 24 no tām pārstāv Eiropu, deviņas - Āziju un Okeāniju, divas - Ameriku, bet viena - Āfriku.

Pasaules čempionāta finālturnīrā piedalīsies 16 valstsvienības. Dalību tajā jau ir garantējuši mājinieki šveicieši, kuriem pēc kvalifikācijas rezultātiem pievienosies vēl desmit Eiropas komandas. Ameriku pārstāvēs viena izlase, bet Āziju un Okeāniju - četras vienības. Vienīgā Āfrikas kontinenta pārstāve Kotdivuāra par ceļazīmi cīnīsies Eiropas zonā.

Pasaules čempionāta finālturnīrs no 5. līdz 13.novembrim tiks aizvadīts Šveices pilsētās Cīrihē un Vintertūrā. Čempioni šoreiz tiks noskaidroti vienu mēnesi agrāk, nekā ierasts, lai turnīra norise nepārklātos ar 2022.gada Pasaules kausa izcīņu futbolā.

Izlases galvenais treneris somu speciālists Rīhimeki valstsvienības sastāvā iekļāvis divus vārtsargus, piecus aizsargus un desmit uzbrucējus.

Latvijas vīriešu florbola izlases sastāvs pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīram:

Vārtsargi: Markuss Plūdums ("Lekrings"), Jānis Salcevičs ("Ogres Vilki");

Aizsargi: Morics Krūmiņš (Somijas "Nokian KrP"), Armands Savins, Oskars Tūtāns (abi - "Lielvārde"/"FatPipe"), Jānis Ragovskis (Somijas "LaSB"), Artūrs Jurševskis ("Lekrings");

Uzbrucēji: Daniels Jānis Anis (Usteras UHC, Šveice), Edgars Puriņš, Andris Rajeckis, Krišjānis Tiltiņš (visi trīs - "Lekrings"), Klāvs Jansons ("Ķekava"), Toms Akmeņlauks ("Kurši"), Artis Raitums ("Talsu NSS"/"Krauzers"), Pēteris Trekše, (Turku TPS, Somija), Rolands Kovaļevskis ("Koovee", Somija), Kevins Šmits (Klotenes - Dītlikonas "Jets", Šveice).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu